Autós üldözés a fél városon keresztül

2014. február 18., kedd 14:40

Négy bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, akit a rendőrök a fél városon keresztül üldöztek tegnap éjszaka Pécsen. A sofőr drog befolyása alatt állt, más autó rendszámtábláját használta a fekete BMW-jén.

Február 17-én 21 óra 57-kor a Készenléti Rendőrség járőrei intézkedés alá akarták vonni egy BMW vezetőjét Pécsett a Komlói úton lévő benzinkúton.


A sofőr a rendőröket kikerülve kivonta magát az intézkedés alól, elhajtott. A menekülő gépjármű több alkalommal 100 km/h feletti sebességgel közlekedett, többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szabályosan közlekedő járműveket jobbra kormányzásra kényszeríttette, és a közlekedési lámpák tilos jelzését figyelmen kívül hagyta. Több járőrautó követte, menekülése közben defektet kapott, járdaszegélynek, egy út mentén parkoló járműnek és egy rendőrautó oldalának ütközött. Végül a rendőrök a Zsolnay úton fogták el, miután kiugrott az autóból és futva próbált menekülni.

hirdetés


A rendőrök megbilincselték és a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították a férfit, akinél az alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során kiderült, hogy a BMW-n egy idegen jármű rendszámtáblája volt.


A Pécsi Rendőrkapitányság a 47 éves bári lakossal szemben - őrizetbe vétele mellett - közúti veszélyeztetés bűntett, cserbenhagyás vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. május 24. - Eltűnés miatt keresi a Pécsi Rendőrkapitányság a fiatalkorú Balogh László Tamás pécsi lakost, aki február 12-én a Megye utcai gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott életjelet magáról.

A Pécsi Rendőrkapitányság „A város legjobb sofőrje 2013” cím elnyerésére hirdet vetélkedőt. A szervezők célja a biztonságos vezetési technika népszerűsítése és a gépjárművezetők figyelmének felhívása a szabálykövető magatartásra. Remélik, hogy kezdeményezésükkel is tehetnek azért, hogy csökkenjen a közlekedési balesetek száma Pécsen.

Pécs, 2014. augusztus 9. - Hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen a Zsolnay márkanév külföldi levédetése miatt - közölték tegnap baranyai MSZP-s országgyűlési képviselők. Tóth Bertalan és Szakács László a sajtótájékoztatón felidézték, még júniusban tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert szerintük az Európai Unióban és az Egyesült Államokban jogalap nélkül védette le egy cég a Zsolnay márkanevet.