Ausztriában fogták el a kegytárgytolvajt

2014. február 6., csütörtök 18:35

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére január 24-én fél tizenegy után érkezett bejelentés, hogy kegytárgyakat tulajdonítottak el a Pécsi Bazilika egyik kápolnájából. A bejelentés után egy hét telt el, és sikerre vezetett a nemzetközi bűnügyi együttműködés.

A Pécsi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást. A széleskörű nyomozás eredményeként a rendőrök néhány napon belül azonosították a feltételezett elkövetőt. Az adatok alapján az illető külföldön tartózkodott, ezért európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

hirdetés

 

Az osztrák rendőrök február 1-jén egy grazi lakásban elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték a 26 éves, pécsi lakhellyel rendelkező H. Krisztiánt. Kiadatási eljárása folyamatban van. Az eltulajdonított kegytárgyakat - kettő kivételével - a rendőrség Pécsett és Grazban lefoglalta.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. október 3. - A Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztálya a Budai vámi TESCO Áruházzal együttműködve bűnmegelőzési napot szervez elsősorban a keleti városrész lakóinak, illetve minden érdeklődő számára.

Komló, 2014. május 12. - A Komlói Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi az 58 éves Harka László Istvánt, aki 2014. április 1-jén otthonából ismeretlen helyre távozott és azóta nincs információ a hollétéről.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le vádemelési javaslattal. Az eljárást az előzetes letartóztatásban lévő O. Ferenc 47 éves sásdi lakossal szemben folytatták le.