Átfogó sebességellenőrzés Európa-szerte

2014. április 14., hétfő 06:00

Budapest, 2014. április 4. - A TISPOL-akció részeként európai szintű fokozott ellenőrzés lesz Magyarország közútjain április 14. és 16. között.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek) Műveleti Csoport éves terve alapján 2014. április 14. és 16. között európai közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak, amely során a járművek megengedett legnagyobb sebességét figyelik.

hirdetés

 

A közúti közlekedési balesetek fő oka a sebességtúllépés, illetve a sebesség helytelen megválasztása. A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy harmada ezek miatt következik be.

 

Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, azaz a közlekedésben résztvevők életének és testi épségének megóvása.

 

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat/police.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. február 25. - Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le vádemelési javaslattal a Pécsi Rendőrkapitányság a múlt héten.

Pécs, 2014. augusztus 19. - Vádat emelt a Pécsi Nyomozó Ügyészség a napokban egy volt rendőrtiszt ellen, miután parfümlopás miatt büntetőeljárás indult ellene - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t hétfőn.

Az elmúlt hetekben több besurranásos lopás is történt Baranyában. Az ilyen esetekben szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá a bűnözőket a könnyű zsákmányhoz. Ezért fokozottabb óvatosságra, odafigyelésre kér mindenkit a rendőrség.