A motorosokat kiemelten ellenőrzik a Mecsekben

2016. június 1., szerda 06:05

Budapest, 2016. június 1. - Heves és Baranya megyében, a Mátrában és a Mecsekben kiemelten ellenőrzik idén a motorosokat, főleg hétvégenként - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Kiss Csaba elmondta, hogy erre a motorosok biztonsága érdekében van szükség, mert legtöbbször emberi mulasztás miatt szenvednek - nem egyszer tragikus kimenetelű - balesetet.

hirdetés

 

Az alezredes kiemelte, hogy a leggyakoribb hiba a sebesség nem megfelelő megválasztása. A motorosok nem az erre alkalmas versenypályán próbálgatják a járművüket, hanem a közúton.

 

Ahogy arra számítani lehetett, a jó idő beköszöntével jelentősen megnőtt a motorosbalesetek száma, aminek az is az oka, hogy a vezetők télen kiestek a rutinból - mondta Kiss Csaba.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. december 7. - A Pécsi Rendőrkapitányság várja azok jelentkezését, akiket K. József ingatlanfelújítási munkák elvégzésének ígéretével becsapott és nekik kárt okozott.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, hogy egy bakonyai presszóban egy férfi és egy nő hamis pénzzel kísérelt meg fizetni december 17-én délután fél négy körül, majd autóval elhajtottak a helyszínről. A bejelentést követően többen jelezték, hogy délután számos üzletben hamis pénzzel fizettek.

Komló, 2014. december 12. - A Komlói Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Harka László István 58 éves férfit, aki 2014. április 1-jén otthonából eltávozott, azóta hollétéről nincs információ.