A láthatóságért kampányolnak rendőrök és polgárőrök

2013. október 21., hétfő 11:00

lathatosag400-1382298308.jpgA Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága ismét elindította kampányát a láthatóságért. A  céljuk nem a szankcionálás a szabálytalankodókkal szemben, hanem a figyelemfelhívás. A rendőrök segíteni, baleseteket megelőzni és életet menteni szeretnének.

Újra beköszöntött az ősz. Rövidebbek a nappalok, többször esik az eső és hajnalban már előfordulnak ködfoltok az utakon. Az úttesten közlekedő gyalogosoknak és kerékpárosoknak fokozottan ügyelniük kell a láthatóságukra. Nem szerencsés, ha úgy indulnak útnak, hogy minden ruha, amit viselnek fekete vagy sötét színű. Fontos, hogy az úton más közlekedők számára láthatóak legyenek.

hirdetés

 

A rendőrök a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség munkatársaival közösen járőröznek, a lakott területen kívül gyaloglóknak és kerékpározóknak több fajta láthatósági felszerelést ajándékoznak, és hasznos tanácsokkal látják el a közlekedőket. Fényképeken mutatják be, hogy mennyivel jobban észlelhetők a járművezetők számára, ha használják a láthatósági kiegészítőket.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

nagy-csalad400-1410969477.jpgBudapest-Pécs, 2014. szeptember 17. - Az idén is megrendezett „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozaton a baranyai Nagy család - csak úgy, mint tavaly - az előkelő második helyet szerezte meg.

Budapest, 2015. november 2. - Ha cselekvőképes, állandó belföldi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű magyar állampolgár vagy, és rendelkezel érettségivel vagy azt 2016. július 1-ig megszerzed, illetve megfelelsz az egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági elvárásoknak, már megtetted az első lépést.

Pécs, 2014. szeptember 2. - Kiemelt rendőri jelenlét az iskolák környékén, az új tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program.