Ormánsági Ökölvívó Kupa másodszor

2014. március 25., kedd 06:00

ii-ormansagi-kupa-okolvivas-1395723235.jpgMárcius 29-én, szombaton a küzdősportoké lesz a főszerep a sellyei sportcsarnokban. A másodszor kiírt nemzetközi Ormánsági Kupáért 15 szakosztály legjobb ökölvívói lépnek ringbe, a programot hat dél-dunántúli küzdősport-szakosztály bemutatója is színesíti.

A hagyományteremtő célzatú nyitány után a tavalyinál több sportolóval, számos küzdősportszakág színes és látványos bemutatójával várja az érdeklődőket a II. Ormánsági Ökölvívó Kupa március 29-én, szombaton Sellyén, a városi sportcsarnokban.

 

A programok sorát a régió hat jeles küzdősport-szakosztályának bemutatói, mérkőzései nyitják, a közönség 10-12 óra között többek között az aikido, a kick-box, a thai-box, a muay-thay, a karate, a ju-jutsu és a dzsúdó leglátványosabb fogásaival ismerkedhet a rendezvény  szervezéséből oroszlánrészt vállaló Pécsi Küzdősport Egyesület jóvoltából.

hirdetés

 

Ezt követően, délben az eseményt hivatalosan megnyitja és a régió klubjai, szakosztályai által jelölt sportolóknak ad át elismeréseket Tiffán Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a szervezésből is részt vállaló PSN Zrt. vezérigazgatója.

 

A nap második sportos felében, 14 és 19 óra között a Baranya Megyei Ökölvívó Szakszövetség által rendezett, nyílt ringes, amatőr bokszdélután következik, ahol egyrészt a tágabb régió legjobb utánpótlás- és felnőttbokszolói mérik össze tudásukat. A szakmai színvonalat emeli, hogy a meghívást határainkon túlról érkező ökölvívók is emelik, miután horvát, szlovák és román klubok is elfogadták a meghívást a kupára. A tervek szerint a férfiak és a hölgyek is valamennyi hivatalos korosztályban és súlycsoportban (a 13 évesektől a felnőttekig, a papírtól- a szupernehézsúlyúakig) is kötelek közé lépnek, a 14-19 óráig tartó, a tervek szerint 30 összecsapás során.

 

Forrás: Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

sakk-1383501474.jpgIdén novemberben 37. alkalommal rendezik meg a nemzetközi sakkversenyt immár Harkányi Tenkes Kupa néven. A sorozatot Ózdi Lajos indította útjára, majd halála után Mikola Lajos vitte tovább a hagyományt. A szervezési feladatokat az utóbbi tíz évben a pécsi Baranya-Sakk Utánpótlásnevelő és Versenyszervező Egyesület vette át.

jakabos20130801-1375431802.jpgMind Jakabos Zsuzsanna, mind Hosszú Katinka elégedetten nyilatkozott eredményéről, amelyet 200 méter pillangón csütörtökön, a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján ért el.

Budapest, 2013. december 27. - A Matias cégcsoport "2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozását" Matyi Dezső klubtulajdonos mai bejelentése szerint.