NB I-es foci: Megvan a PMFC első győzelme

2013. augusztus 24., szombat 23:55

mtk-pecs-1377381533.jpgBudapest, 2013. augusztus 24. - A Pécs 1-0-ra nyert az MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján, s ezzel megszerezte első győzelmét.

A találkozó elején az MTK volt kezdeményezőbb, ami egy kapufában nyilvánult meg, de aztán a Pécs is feléledt, egy ízben pedig a hazaiakat is a keresztléc mentette meg a góltól. A félidőhöz közeledve alábbhagyott a lendület, így a szünetig nem esett gól.
   

A folytatás viszont azonnal egy pécsi találattal indult. Ezt követően a vendégek az eredmény tartására törekedtek, s az MTK hiába próbálta fokozni a tempót és a nyomást az ellenfélre, a lendülete nem tartott sokáig, így a vendégek végül szervezett védekezésüknek köszönhetően három ponttal távoztak a Hidegkuti Stadionból.

hirdetés

   

OTP Bank Liga, 5. forduló:
MTK Budapest - PMFC-Matias 0-1 (0-0)
------------------------------------
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v.: Németh Á.
    gólszerző: Pölöskey P. (46.)
    sárga lap: Nagy T. (43.), illetve Fodor (23.), Márkvárt (59.), Pölöskey P. (62.)

   

MTK Budapest:
-------------
Groppioni - Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Vass, Poór, Kanta J., Pölöskei Zs., Bese (Horváth P., 48.) - Ladányi (Pál A., 67.)

   

PMFC-Matias:
------------
Gőcze - Fodor, Romic, Balogh B., Nagy J. - Márkvárt (Jocic, 64.), Szatmári L. (Városi, 90.), Horváth A., Mohl - Pölöskey P., Frőhlich (Wittrédi, 73.)

 

Képünkön (MTI-fotó: Illyés Tibor) Bese Barnabás, az MTK játékosa (b), valamint a pécsi Márkvárt Dávid (k) és Fodor Ferenc (j)
   
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

temetik-a-pecsi-focit400-1432997845.jpgPécs, 2015. május 30. - A PMFC-Matias hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

pmfc-stadion-mti-soki-tamas-1381159514.jpgA PMFC-Matias stadionja bekerült a fejlesztendő létesítmények első körébe a kormány stadionrekonstrukciós programjában. A nézőtér, a játéktér korszerűsítésére, fedett lelátó, családi szektor kialakítására és az energiahatékonyság növelésére érkezik majd 700 millió és 1 milliárd forint közötti támogatás.

Pécs, 2015. március 14. - Miután múlt szombaton véget ért az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza és ezzel kialakult a sorrend, a csapatok a sorsolás szerinti folytatásról egyeztettek. Az eredetileg közzétett műsorhoz képest időközben két változás történt a Pécsi VSK-PANNONPOWER középszakaszbeli menetrendjét illetően.