Férfi póló világliga: Pécsre jön a Benedek-csapat

2014. április 5., szombat 10:05

Pécs, 2014. április 5. - A város sporttörténetének legrangosabb vízilabda-mérkőzését tartják meg április 15-én Pécsen. A legutóbbi világbajnok Magyarország csap össze a legutóbbi olimpiai bajnok horvát együttessel. A mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztató vendége volt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok pólós, a válogatott szövetségi kapitánya.

- Bizonyos, hogy Pécsen még nem volt olyan súlyú vízilabdameccs, mint amilyen április 15-én lesz az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, azaz a Hullámfürdő fedett létesítményében - jelentette be Csizi Péter alpolgármester az Abayt működtető kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatójával, Vári Attilával és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánnyal közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

hirdetés

 

- Bár a magyar válogatott számára már nem lesz tétje a mérkőzésnek, hiszen ott leszünk a Világliga legjobbjai között júniusban a nyolcas döntőn Dubajban, viszont remek felkészülés lesz a fiatal pólósaink számára a nyári Európa-bajnokság előtt - mondta a világ egyik legsikeresebb pólósa, a szövetségi kapitányként dolgozó Benedek Tibor. Hozzátette: a magyarok számára különösen fontos lesz az Európa-bajnokság, ugyanis azt itthon rendezik, azaz mindent meg kell tenni majd a végső győzelemért.

 

Vári Attila azt mondta, a Világliga-mérkőzésre 5 500 forintba kerülnek a jegyek, amelyeket a Lauber Dezső Sportcsarnokban lehet megvenni április 9-én, szerdán délelőtt 10 órától. Nem árt sietni viszont az érdeklődőknek, hiszen összesen 300-an férnek be a létesítménybe. Jó hír viszont, hogy a tévé előtt is követhetők lesznek a pécsi események. A Digisport ugyanis élőben közvetíti a meccset.

 

Csizi Péter azt mondta, Pécs számára a presztízsen kívül azért is fontos a mérkőzés megrendezése, mert ezzel növelhetik a kicsik számára a vízilabda vonzerejét. Hozzátette: már ma is százötvenen sportolnak a város pólóutánpótlásában.

 

Bővebb információkért, videókért kattintson ide. A mérkőzésről tudósítani szándékozó újságírók ezen a linken keresztül akkreditálhatják magukat.

 

Forrás: PSN Zrt.

Kapcsolódó cikkek

gera-edzotabor-1374601346.jpgNincs aláírt megállapodása, mégis eddigi csapatával, az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albionnal készül Gera Zoltán (j) magyar válogatott labdarúgó, egykori pécsi focista. A brit gárda tegnap barátságos meccset játszott Sopronban.

Pécs, 2016. december 29. - Pénteken, december 30-án különleges szilveszteri jégdiszkóval vár mindenkit a PSN Zrt. által üzemeltetett Műjégpálya, a létesítmény a tavalyi évzáróhoz hasonlóan idén is tűzijátékkal készül a korcsolyázás szerelmeseinek az év utolsó előtti napján.

klausz-kecskemeti400-1448573817.jpgBudapest, 2015. november 27. - Sűrű éve volt Klausz Kristófnak és pécsi navigátorának, Kecskeméti Balázsnak: a magyar mellett az osztrák országos rallye bajnokságnak is állandó szereplői voltak, emellett pedig az ERC egy-egy futamán is képviselték hazánk színeit. Az itthoni, illetve a szomszédjainknál rendezett utolsó fordulók is bőven tartogatottak meglepetéseket és izgalmakat Klauszéknak.