Egy pécsi háziorvos valóra vált fiatalkori álma

2012. december 10., hétfő 12:37

skatenagy-1355141961.jpg

Dr. Szabó András belgyógyász háziorvos egy fiatalkorában látott amerikai film hatására évtizedek óta dédelgette magában álmát, amely egy olyan helyről szólt, ahol az emberek görkorin gurulnak, jó zene szól, mindenki mozog, és jól érzi magát.

Ezt az álmot ez év májusában váltotta valósággá, amikor a Pécs Expo területén önerőből, családja támogatását élvezve létrehozta a Skate Centert. A kényszerű nyári szünet után a görcsarnok szeptemberben újra megnyitott azzal a céllal, hogy minél több pécsi ember számára biztosítson szórakoztató mozgási és kikapcsolódási lehetőséget.

hirdetés

 

A négy gyermekes háziorvos elkötelezetten harcol a mozgásszegény életmód ellen, jelmondata: mozdulj meg, és éveket nyersz! Szabó doktor szeretné elérni, hogy a tömegsportban a Skate Center egy megkerülhetetlen állomás legyen mindazok számára, akik szeretnek mozogni, és szándéka szerint a megnövekedett általános iskolai testnevelésórák egy részének is teret adhat a görcsarnok.

 

A Skate Center hétvégi évadnyitó Mikulás göribulijának vendégei voltak a Pécsi Gyermekotthon lakói, akik együtt szurkoltak a PVSK vízilabda csapat és a PMFC focicsapat egymás elleni barátságos street hockey mérkőzésén és ügyesen próbálkoztak a görkorcsolyázással.

Kapcsolódó cikkek

polip-jos-foci-vb-1402589690.jpgA 2010-es Labdarúgó Világbajnokság érdekessége, a hatalmas népszerűségnek örvendő Paul, a "jós polip" volt.

A mai este végkimenetelét már nem tudja megtippelni, hiszen nem sokkal a torna után, 2010 októberében elpusztult.

Élvonalbeli pécsi kosárlabda-csapatok hét közbeni mérkőzéseinek eredményeiről számolunk be röviden.

sors-tamas-2012b-1376828330.jpgSors Tamás, a pécsi ANK Úszóklub versenyzője ezüstérmet szerzett a montreali paraúszó-világbajnokság magyar idő szerint augusztus 18-án, vasárnap hajnalban rendezett döntőjében.