Zsolnay: márkanévként kizárólag a manufaktúráé

2016. december 10., szombat 08:55

Budapest, 2016. december 10. - A Zsolnay név egy kereskedelmi márka, ami családra utaló jellegét elveszítette, a név árujelzővé vált, amit kizárólag a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. használhat - közölte a társaság pénteken az MTI-vel a Zsolnay név használatáról Pécs városa és a Zsolnay család három tagja között született csütörtöki megállapodásra reagálva. Ha az érintett felek továbbra is folytatják jogsértő magatartásukat, akkor a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. feljelentést tesz ellenük - olvasható  a levelükben.

A csütörtöki megállapodás értelmében a család leszármazottai a szerződésben a Zsolnay hagyomány megőrzése, az érték mentése érdekében hozzájárultak a név és a nizzai osztályozás szerinti, több osztályba tartozó árukra és szolgáltatásokra is kiterjedő "Zsolnay" európai uniós védjegy használatához a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek, valamint a Zsolnay-negyednek a korábban már megszervezett rendezvényeihez.

hirdetés

 

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. levélben fordult a Pécsen létrejött megállapodást aláíró Zsolnay család két tagjához, Mattyasovszky-Zsolnay Zsófiához és Mattyasovszky-Zsolnay Viktorhoz, valamint Pécs megyei Jogú Város polgármesteréhez is.

 

A levélben hangsúlyozták: a Zsolnay márkanév kizárólagos tulajdonjoga a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-t illeti meg. A márkanév folyamatos használata a magyarországi és a nemzetközi kereskedelemben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. által gyártott termékek megkülönböztetésére szolgál.

 

Ezért a társaság felhívja a csütörtöki megállapodást aláíró felek figyelmét, hogy mindennemű a Zsolnay márkanevet érintő tevékenységüket jogellenesnek és visszaélésnek tekinti. Ráadásul a jogosulatlan névhasználattal a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek okoznak kárt - tették hozzá.

 

A társaság levelében közölte: a szerződést aláíró családtagok és Pécs város is vegye tudomásul, hogy a Zsolnay márkanév vonatkozásában semmilyen rendelkezési jog nem illeti meg őket, ezért a márkanevet érintő jognyilatkozataik is érvénytelenek - olvasható a társaság levelében.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

neked-munka-nekem-alom400-1462094348.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 2. - Kocsmáros, személyi edző, szakács, tervezőmérnök - néhány foglalkozás azok közül, amelyekben fogyatékkal élők próbálták ki magukat egy különleges nyílt nap keretében április 27-én. Az esélyegyenlőséget segítő „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” projektnapot idén hat hazai városban rendezték meg.

pecsvaradi-var400-akela3-1426920170.jpgPécsvárad, 2015. március 21. - Az Árpád-kori magyar művészet legkorábbi emlékeinek egyikét, egy ezeréves altemplomi freskót is őrző, megújult és már 21. századi szolgáltatásokat is kínáló épületegyüttest tegnap adták át.

citrom-400-1482738535.jpg

Pécs, 2016. december 27. - Elege van már a télből? Trópusi hangulat fogadja a PTE Botanikus Kert illatos üvegházaiba látogatókat.