Zoo-főnök, tévétorony-környék és e-autó-töltők

2016. október 28., péntek 06:00

Pécs, 2016. október 28. - Az állatkert új vezetőjéről, a tévétorony és környezete fejlesztéséről, valamint egyebek mellett elektromosautó-töltők kialakításáról is döntött a megyeszékhely közgyűlése csütörtökön.

A testület novembertől határozatlan időre Siptár Dávid 28 éves geográfust bízta meg a közelmúltban 1,8 milliárd forintból megújult pécsi állatkert ügyvezetői feladataival. A jelenleg az intézmény szolgáltatási vezetőjeként dolgozó szakember - aki Borbás Károlyt váltja a poszton - feladatának tekinti a környezeti nevelés erősítését, az állatok életminőségének javítását, a kétszázötven állatfaj mintegy ezer egyedét bemutató, idén eddig mintegy 165 ezer látogatót fogadó állatkert vonzerejének további növelését.

hirdetés

 

A közgyűlés egy másik határozatával felhatalmazta Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestert annak a támogatási szerződésnek az aláírására, amelynek értelmében Pécs mintegy félmilliárd forintot költhet egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége, a Misina-tetőn található tévétorony és környéke fejlesztésére. Az önkormányzat tervei szerint az európai uniós forrásból 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

 

A testület emellett döntött arról is, hogy Pécs pályázatot nyújt be tíz elektromosautó-töltőállomás építéséhez. A város a jövőre tervezett, mintegy 35 millió forintos beruházáshoz 25 millió forint támogatást remél. A projekt keretében beszerzett "A" típusú kétkarú, az autók akkumulátorát nyolcvanszázalékosra két-három óra alatt feltöltő berendezéseket a város olyan frekventált pontjaira telepítenék, mint az állatkert, a négyszáz ágyas klinika, a sportcsarnok, a tudásközpont vagy a Kodály Központ.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

15-1354368955.jpgHatvannyolc évvel ezelőtt deportálták haláltáborokba a pécsi zsidóságot. Schönberger András szerint egy oka van, hogy a megemlékezést ünnepnek nevezhetjük: a tény, hogy kimondhatjuk mindazt, ami felgyülemlett.

wanted.jpg2011 után most tette először közzé a Baranya megyei rendőr-főkapitányság a legkeresettebb baranyai bűnözők top10-es listáját. Az érintetteket általában nem is egy, hanem több elfogatóparancs alapján is keresik, közülük többeket nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. A listán szereplők többségét nem a legsúlyosabb bűncselekmények miatt, hanem például lopás, csalás, sikkasztás miatt üldözik, de van, aki tartásdíj nem fizetése miatt akasztott tengelyt a hatósággal.

magashaz-bontasa400-1469128503.jpg

Pécs, 2016. július 22. - Jó ütemben és az előírásoknak megfelelően halad a pécsi magasház március végén indult bontása, a kivitelező megkezdte a 14. szint elbontását - mondta a pécsi önkormányzat hatósági főosztályának vezetője újságíróknak a csütörtökön megtartott hatósági ellenőrzés után a helyszínen.