Vörösborfesztivál kezdődik pénteken Villányban

2013. október 3., csütörtök 12:00

villanyiborrend-helyiizek-hu-1380774044.jpgNeves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a Villányi Vörösborfesztiválon, amely október 4-én, pénteken kezdődik. A fő látványosságnak a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz hordócsapolás, borrendi avatás, veteránautó-kiállítás, gyerekműsor, régi képeslapokból kiállítás, tűzijáték és utcabál is.

Czinczár Attila, a rendezvény programjainak koordinátora az MTI érdeklődésére elmondta: a több mint két évtizede, hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó esemény résztvevőit huszonöt borászat, négy pálinkaház és hatvan-hetven kézműves mellett a helyi éttermek, a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják Villányban.
   
Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák nemcsak az elmúlt években készült primőr vagy nagy évjáratú, különleges boraikat kínálják, hanem az átlagosnál korábban kezdődött idei szüretnek köszönhetően új fehérborokat, rozékat és lehet, hogy már portugiesert is töltenek az érdeklődők poharába.

hirdetés

 

Czinczár Attila kiemelte: a fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad Radics Gigi, a Magna Cum Laude, Takács Nikolas és bemutatkoznak az Állami Népi Együttes táncosai is.
   
A vörösborfesztiválra az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy 20-25 ezer embert várnak. Részletes programért kattintson ide.

 

Forrás: MTI, fotó: helyiizek.hu

Kapcsolódó cikkek

fogyasztobarat-dij-2-1411049968.jpg

Fogyasztóbarát Település címet vett át Páva Zsolt Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától.

A címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon települések intézkedéseit kívánja értékelni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához

kodalykozpont400-1383475861.jpgIdén már második alkalommal hirdet pályázatot pécsi civil szervezetek részére a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) a Kodály Központ termeinek díjmentes használatára.

Pécs, 2014. szeptember 30. - Emlékművet állít idén a pécsi önkormányzat a legjelentősebb magyarországi orgonagyár alapítója, Angster József (1834-1918) és családja tiszteletére.