Vízzavarosodás várható a tortyogói fővezeték öblítése miatt

2014. október 15., szerda 06:00

Pécs, 2014. október 15. - A Tettye Forrásház a zavartalan és kiegyensúlyozott ivóvízellátás érdekében október 16-tól hálózatöblítési és -tisztítási munkálatokat végez a tortyogói távvezetéken.

Azért, hogy otthonunkban az év minden napján nyugodtan igénybe vehessük az ivóvíz-szolgáltatást, a Tettye Forrásház időről időre hálózatmosást végez a város vízellátása szempontjából kiemelten fontos vezetékeken.

 

A tisztítás mechanikusan történik: egy speciálisan kiképzett szivacsdugót küldenek végig a szakemberek az adott vezetékszakaszokon, ami a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról. Az idei tisztítás csütörtökön kezdődik a tortyogói kutaktól a belvárosig ivóvizet szállító fővezetéken, összesen mintegy 3 ezer méteren halad át a szivacslövedék az elkövetkező napokban.

hirdetés

 

A munkálatok során október 16-a és 31-e között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécsett a Fogadó városrész, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros területén (a Makay – Esztergár Lajos – Mártírok – Alsómalom – Felsőmalom – Majorossy – Mária – Janus Pannonius – Alkotmány – Ifjúság – Tiborc – Pázmány Péter – Platán utcák által határolt területen). A vízzavarosodás főként a tisztítás első és utolsó napjaiban lesz érzékelhető, de rövid időn belül visszaáll a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség.

 

vizzavarosodas-altal-erintett-teruletek600-1413343365.jpg

 

A víz zavarosodását a vezeték felületén keletkezett lerakódások felkavarodása okozza, amely az egészségre nem ártalmas, és a víz ülepítésével megszüntethető (nincs más teendő, mint rövid ideig folyatni a vizet, amíg kitisztul).

 

A szolgáltató köszöni ügyfelei megértését, türelmét, és azt javasolja, hogy a fenti időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre. Amennyiben a víz zavarosodását észlelik, lehetőség szerint kerüljék a mosó- és mosogatógépek használatát, illetve a gépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet!

 

Forrás: Csöngei Adrienn / Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

magashaz-pecs-kontur400-1403777206.jpgPécs, 2014. június 26. - Hivatalosan is a helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi magasház. A baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere azt mondta, a város a lehető legrövidebb idő alatt szeretné lebontatni az épületet.

pecsexpo400-1394283134.jpgPécs, 2014. március 8. - Június elején újra megrendezik a PÉCSEXPO-t, a régió egyik legsikeresebb és legnépszerűbb ipari és kereskedelmi kiállítását, amely évtizedeken át igazi pezsgést hozott a Mecsek aljára.

dinnye400-1403214991.jpgCsányoszró, 2014. június 20. - A tavalyinál több kiváló minőségű magyar dinnye kerül a kereskedőkhöz július első hetétől - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke. Hozzátette, a termelők azt kérték a nagy áruházláncok képviselőitől, hogy július elejétől már ne rendeljenek importot, és ne akciózással kezdjék a magyar dinnye forgalmazását.