Vízvezeték-korszerűsítés indul a József Attila utcában

2015. április 11., szombat 09:10

Pécs, 2015. április 11. - Újabb területen folytatódnak április 13-án a pécsi ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai: hétfőn a József Attila utcában kezdik a rekonstrukciót a Tettye Forrásház szakemberei.

A József Attila utcának a Petőfi és a Szabadság utca közti szakaszát csőroppantásos technológiával újítják meg a szakemberek. Az 1976-ban lefektetett, elhasználódott PVC vezetéket összesen 580 méter hosszan cserélik le korszerű, strapabíró kemény polietilén vezetékre. Az alkalmazott technológiával elkerülhető a teljes útfelbontás, a szakaszos munkagödrök csak a legszükségesebb mértékben zavarják a forgalmat.

hirdetés

 

A több mint fél kilométernyi felújítást három ütemben végzik: április végéig a Petőfitől a Semmelweis utcáig, májustól a Semmelweis és a Rét utca közti szakaszon, végül a Szabadság utcáig tartó részen haladnak a munkagépek. Az egyes ütemek idejére az érintett útszakaszokon a déli oldali szélső sávot lezárják, a csatlakozó utcákba a szerelések idején a József Attila utca felől nem lehet behajtani, illetve a Petőfi utcában is várható forgalomkorlátozás. A közlekedést tájékoztató táblák segítik.

 

A várhatóan június közepéig tartó munkálatok alatt a vízellátás biztosított lesz, a környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket szórólapon is értesítik.

 

A szolgáltató kéri az arra haladókat, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úttesten zajló munkavégzés miatt! A szolgáltató köszöni a lakosság és a közlekedők türelmét, megértését!

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Saját tanműhelyt létesített a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó pécsi Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A 160 millió forintból kialakított gyakorlati helyet csütörtökön adták át. A német Hauni AG magyarországi leányvállalataként működő társaság azért döntött a beruházás mellett, hogy tanulói elmélyíthessék az iskolában szerzett tudásukat, és elsajátíthassák az alacsony darabszámban készülő speciális, minőségi alkatrészek készítéséhez szükséges magas szintű gyakorlati ismereteket.

   

Pécs, 2015. december 12. - Százhúszmillió forintos európai uniós forrásból felújított új telephelyére költözött a pécsi horvát nemzetiségi óvoda - tájékoztatta Győrvári Gábor Zoltán, a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont igazgatója az MTI-t pénteken.

energiatakarekossagi-nap400-1384493159.jpg„KÉK-Zöld Iroda” című Új Széchenyi Terv-projektjének energiahatékonysági kiállítására és családi programjaira várja az érdeklődőket a pécsi önkormányzat, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület és az Ökováros - Ökorégió Alapítvány és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.