Vízfakasztó: innovatív ivócsapok a Cantat alatt

2015. július 25., szombat 07:00

foto-ivocsap-projekt400-1437799593.jpgPécs, 2015. július 25. - Szokatlan, kék toldású piros tűzcsapokkal is találkozhatnak ezekben a napokban a pécsiek és az európai kórusfesztivál látogatói. A rendezvény partnereként a Tettye Forrásház frissítő pontokat alakított ki a Széchenyi téren és a Dóm téren, ahol a permetkapuk mellett az Ivócsap projekttel együttműködve két tűzcsapot is életre keltett.

A magyar építészhallgatók kezdeményezéseként megalkotott ötletes találmány a tűzcsapokat alakítja át egyszerűen, gyorsan ivókúttá, miközben megtartja azok eredeti, tűzbiztonsági funkcióját is. Így a fesztivállátogatók és a sétálók egy gombnyomással frissítő, biztonságos csapvízhez juthatnak a koncertek helyszínein. A jól karbantartott, városszerte hozzáférhető tűzcsaprendszer amúgy kiváló minőségű pécsi ivóvizet rejt, amit a TETTYE FORRÁSHÁZ a kutaktól a csapokig folyamatosan ellenőriz.

hirdetés

 

Az első ivócsapokat a vízszolgáltató a CANTAT idejére telepítette, augusztustól azonban a tervek szerint további pontokon is felütik fejüket az alkalmi ivókutak, így kedvünkre olthatjuk szomjunkat Pécs utcáin.

 

Ivócsapok a CANTAT alatt: 1. a Dóm tér délnyugati sarka (színpad backstage) 2. Széchenyi tér délkeleti sarka

 

Forrás és fotó: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Kapcsolódó cikkek

pecsi-puspokseg400-civertan-1392748878.jpgPécs, 2014. február 18. - Az ügyész öt évnél valamivel hosszabb, letöltendő, a védő ugyanakkor felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a Pécsi Egyházmegye egykori vagyonkezelőjére a Pécsi Törvényszéken.

kendermagos-magyar400-1392874226.jpgPécs, 2014. február 20. - Régi magyar baromfifajtákat kapnak az idén az ormánsági családok a dél-baranyai térségben induló kisállat-kihelyezési program részeként - jelentette be az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztos tegnapi sajtótájékoztatóján.

A pécsi önkormányzat abban bízik, hogy a magasház jelenlegi tulajdonosa eleget tesz a kormányhivatal határozatának, és a szükséges forrás megszerzésével határidőre lebontatja a több mint két évtizede lakatlan épületet - tájékoztatta a polgármesteri kabinetiroda az MTI-t.