Villány, Villány, Borfesztivál...

2014. szeptember 27., szombat 20:30

szureti-felvonulas-1411844076.jpg

Ragaszkodjunk a hagyományokhoz! A jól bevált szüreti recept idén is Villányba csábít, hogy a tekergőző pincesorok között találjunk kedvenc borainkra, na és persze egymásra. A szervezők minden eddiginél nagyobb számú borászkiállítót ígérnek október első hétvégéjén, és, hogy a mulatozásnak semmi ne szabjon gátat, gondoltak a közlekedésre is. Íme a programok.

Minden évben naptárba vésem, „Villányi Borfesztivál”, és minden évben elhatározom, „idén tényleg minden napján ott leszek”.
Hiszen az első napon ott a hagyományos borrendi avatás, ahol a leendő borlovagok a Rendezvénytéren felállított színpadon bizonyítják rátermettségüket a közönségnek.
A második nap derekán-14.00- érkezik a fesztivál legnagyobb csattanója, a szüreti felvonulás. Ki nem hagynám. ( A tavalyi galériát megtekintheted itt!)
Az esték természetesen pörgősek, az idei kínálatban Geszti Péter és a Gringo Sztár, a KFT, Odett, a Besh ’o droM, a Budapest Voices, a Kerekes Band, a Köztársaság Bandája, valamint a Nihil Chips is szerepel. A koncertek után pedig DJ-k nyomják a talp alá valót, ami jól is jön, hiszen az éjszakák hűvösek.

hirdetés

 

Ami a nappalokat illeti, a programok mellett kirakodóvásárral, a Rendezvénytéren kialakított borudvarral, nyitott pincékkel, és persze rengeteg látogatóval találkozhatunk, hiszen az ország minden tájáról érkeznek a bort kóstolni vágyók.
A gyerekeket egész napos kézműves vásár, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, történeti játékpark, a Zengő együttes interaktív műsora, valamint a fesztivál teljes időtartama alatt egy (bor)korcsolyapálya szórakoztatja.
Ha szellemi csemegére vágyunk-jó bor mellé ajánlott-, hallgassunk bele egybe az izgalmas előadások közül, amik helyet kaptak az idei rendezvényen.
Szombaton 16.00 órakor a Diófás téren Csíki Sándorral, a Food&Wine bloggerével, valamint Vajda Pierre-rel, a Dining Guide főszerkesztőjével, az RTL Klub Konyhafőnökök c. sorozatának szereplőjével, Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője fog beszélgetni. Ugyan ebben az időpontban a borvidék legnevesebb borászai-Bock József, Gere Attila, Polgár Zoltán, Jekl Béla és Tiffán Ede-beszélgetnek a borvidék borairól és a borkultúráról.

 

„Ha kocsival megyek, nem ihatok”, avagy „Hogyan jutok haza?”

 

Ha ismerős a dilemma, jó hírünk van:  október 3-án és 4-én fesztiválbusz közlekedik Pécs és Villány között.  Pénteken Pécsről a busz 19 órakor indul a Rákóczi úti buszmegállótól, de érinti a Kertvárosi buszpályaudvart is, a visszajárat hajnali kettőkor indul a Rendezvénytérről, és Siklós, Harkány érintésével veszi az irányt Pécs felé. Szombaton 14.30-kor és 20 órakor vehetjük igénybe a szolgáltatást, a retúrjáratok hajnali kettőkor indulnak vissza. Jegyek a buszon válthatóak, egy útra 700 Ft, a retúrjegy 1400 Ft.

A MÁV is besegít,  kétóránként induló megerősített járatokkal, valamint idén a Fesztivál történetében először a - MÁV-Start és a Város együttműködésének köszönhetően - szombat éjfélkor fesztiválvonat (Digistar Express) indul Villányból Pécsre. A járatok rendes díjszabással közlekednek.

 

Jegyárak:

 

Napijegy: 1500 Ft
Három napos belépő: 2500 Ft
14 éves kor alatt: Ingyenes!

A 3 napos fesztiváljegy és a vasárnapi napijegy mellé 1 db fesztiválbón is jár, amit borra, mustra vagy tepertőkrémes kenyérre lehet beváltani a kijelölt beváltóhelyeken.


Bővebb információ:


https://www.facebook.com/pages/Villányi-Vörösbor-Fesztivál/825439690823663
www.villany.hu
info@villanyirendezvenyter.hu
+36-72/592-937

 

Kapcsolódó cikkek

adossag.jpg Páva Zsolt polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: aláírta a tervezetet, mely szerint az állam átvállalja Pécs város addósságának 70%-át. Az eddigi 41 milliárd forintos adósságból "mindössze" 12 milliárd forint marad.

Pécs, 2015. május 2. - A szerb ortodox Szent Andronikosz és Junia kápolna avatása miatt május 3-án, vasárnap 8 és 14 óra között elzárják a forgalom elől a Zrínyi Miklós utca első harmadát.

surprised-man-reading-letter-1359730489.jpg

Hosszú évek után is gyötörte a baranyai férfi lelkét a sorozatos bliccelés, így megpróbálta jóvátenni régi bűneit. F. Tamás egy levél kíséretében 50000 forintot küldött a Pannon Volánnak, hogy kompenzálja a céget az anyagi veszteségekért.