VII. Pécsi Nemzetközi Jazz Hétvége

2013. március 21., csütörtök 23:20

1823-kanizsa-nemzetkozi-jazz-1363904839.jpg

Világhírű jazz zenészek lépnek fel március 22-én és 23-án a Zsolnay Kulturális Negyedben és a Kodály Központban a hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi jazz hétvégén. Pénteken a Negyedben a „ragtime királynőjeként emlegetett” Mimi Blais nyitja a jazz fesztivált, őt az európai és kubai zenészekből álló Septeto Internacional követi, az estét jam session zárja a Blue sPot zenekarral. Szombaton a Kodály Központban a Balázs Elemér Group, a Voces 4 énekegyüttes és Andrejszki Judit kezdi az estet, őket a mexikói Antonio Sanchez követi zenekarával. 

A fesztivál első napján 19 órától az E78-ban lép fel Mimi Blais, a kiemelkedő tehetségű kanadai zongorista, énekesnő, mesélő, komédiás, humorista, a „ragtime királynője” szimpatikus és spontán előadó. Mimi Blais egy a ragtime-tól a komolyzenéig tartó világba kalauzol el minket, ahol az időnként impresszionista, lágy vagy éppen ritmusos és nagyon vidám szerzeményei a főszereplők.


http://www.zskn.hu/zskn_program/Mimi_Blais_CAN

 

 

Az európai és kubai zenészekből álló Septeto Internacional saját afro-kubai és latin-jazz stílusú kompozícióit mutatja be 20.45-től. A zenekar repertoárja teljes egészében saját afro-kubai és latin-jazz stílusú kompozíciókból áll. A komplett fúvós és markáns, robbanásveszélyes ritmus szekció erőteljes előadása éppen úgy elvarázsolja a zenehallgatókat, mint a latin táncok szerelmeseit.

hirdetés


http://www.zskn.hu/zskn_program/Septeto_Internacional_CH_CUB_I_H

 

Este 23 órától jam session lesz a Blue sPot zenekarral a BárCsak kávézóban.  A Pécsi Együtt Zenélős jam session sorozat célja, hogy a vendégzenekarokkal közös muzsikálás mellett összefogja a fejlődni akaró pécsi zenészeket, hogy megismerhessék egymást, tanulhassanak egymástól.


http://www.zskn.hu/zskn_program/Jam_Session_a_Blue_sPot_zenekarral

 

 

A Nemzetközi Jazz Hétvége második napján a Kodály Központ színpadán lép fel 19 órától az Early Music Special: a Balázs Elemér Group, a Voces 4 énekegyüttes és Andrejszki Judit. A Balázs Elemér Group Early Music című lemezén egyedülálló vállalkozásba fogott, régmúlt korok zenéjét a jazz értelmezési tartományába helyezték. Ezen az egyedi stiláris ösvényen haladnak tovább a reneszánsz és barokk szerzők, többek közt Pergolesi, Händel, Machaut és Guerrero műveit feldolgozva.


http://www.kodalykozpont.hu/kodalykozpont_program/Early_Music_Special

 

Őket követi 20.45-től a mexikói Antonio Sanchez and Migration. Antonio Sanchez a tengeren túli fiatal jazz generáció egyik kiemelkedő alakja. Állandó tagja a Pat Metheny Groupnak és a Pat Metheny Triónak Christian McBride-dal. A három Grammy-díjjal jutalmazott Antonio Sanchezt a kritikusok és zenészek egyaránt, mint generációjának egyik legjelentősebb dobosát emlegetik. Játszott a jazz legjobban csengő nevű sztárjaival, mint Pat Metheny, Chick Corea, Michael Brecker, Charlie Haden, Gary Burton és Toots Thielmans.


http://www.kodalykozpont.hu/kodalykozpont_program/Antonio_Sanchez_and_Migration_/

 

Kapcsolódó cikkek

boldog2016-ot400-1451594682.jpg

Pécs, 2015. december 31. - Olvasói eddigi megtisztelő figyelmét megköszönve és arra ezután is számítva kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt a PécsiPlusz.hu szerkesztősége.

csalad400-1433012992.jpgPécs, 2015. május 31. - A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete a tagok dományaiból és önkéntes munkájával újított fel a tulajdonában lévő családi házat. Az új székházzal nagy lehetőséget kapott az egyesület, amely a jövőben a pécsi családok egy biztos pontjává kíván válni.

Pécs, 2015. június 5. - Annak érdekében, hogy otthonunkban az év minden napján nyugodtan vehessük igénybe az ivóvíz-szolgáltatást, a Tettye Forrásház időről időre hálózatmosást végez a város vízellátása szempontjából kiemelten fontos vezetékeken. Egy speciálisan kiképzett szivacslövedéket, habdugattyút küldenek végig az adott vezetékszakaszokon, ami a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról.