Vészjelző mobilalkalmazás tesztüzemben

2014. október 7., kedd 06:00

Pécs, 2014. október 7. - Ingyenesen letölthető és telepíthető, okostelefonokon használható vészjelző programot tesztel a pécsi önkormányzat.

Páva Zsolt polgármester jelentette be, hogy a város önkormányzatának megrendelésére elkészült egy olyan, okostelefonokra szánt alkalmazás, amelynek segítségével riaszthatóak a közterület-felügyelők, illetve a rendőrök. Mint mondta, a következő egy-két hétben még tesztüzemben működő, Városvédő nevű program GPS-es helymeghatározásra épül, és azoknak ajánlják, akik veszélyben érzik magukat, de telefonálásra nincs lehetőségük.

hirdetés

 

Egyetlen gombnyomással elküldhető a telefon helyét is tartalmazó vészjelzés, amelyet a pécsi közterület-felügyelet diszpécserközpontjában fogadnak. Ezután az operátor felhívja a jelzést adó készüléket, hogy több információt kapjon, ha pedig nem tud kapcsolatot létesíteni, a helyszínre vezényli a hatóság, illetve a rendőrség munkatársait.

 

A polgármester az MTI érdeklődésére elmondta, az alkalmazás nemcsak hivatalos vészjelzésre lesz alkalmas, mert a rendszerben felhasználói csoportokat is ki lehet alakítani, így például a család vagy a baráti kör értesülhet a segélykérésről. A tesztüzem után - várhatóan még októberben - bárki számára elérhetővé válik az okostelefonokon működő program.

 

Páva Zsolt utalt arra, hogy az önkormányzat az utóbbi években folyamatosan intézkedéseket hozott a városi közbiztonság javításáért. Jelentősen növelték a térfigyelő kamerák számát, megerősítették a közterület-felügyeletet, több rendőr van a pécsi közterületeken, és a város anyagilag is segíti a polgárőrszervezeteket.

 

"Az a célom, hogy Pécs a legbiztonságosabb városok egyike legyen, a polgárok biztonságban érezzék magukat, a bűnözők pedig tudják, hogy itt nem érdemes bűncselekményeket elkövetni, mert rövid úton elkapják őket" - jelentette ki a polgármester.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. szeptember 17. - A város energetikai fejlesztési terveinek mentén újult meg a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága Gosztonyi utcai egysége. Páva Zsolt polgármester a sajtó, az intézmény dolgozói és a kisgyermekek jelenlétében avatta fel az épületet szeptember 16-án.

Pécs, 2016. november 13. - A világgazdaságot a digitalizáció a feje tetejére fordítja. Hogyan tud egy hagyományos cég sokszor hatékonyabbá válni az informatika és a digitalizáció eszközparkjával és az innovatív startupok hogyan fordítják feje tetejére a világot a mindennapjainktól a bankszektorig? Mik a lehetőségei és a szerepe ebben a fiatalságnak?

Pécs, 2016. december 8. - Ünnepi fények, öröm, nyugalom. Lassan minden adott a karácsonyi készülődés megkezdéséhez. Az Advent beköszöntével már hivatalosan is elkezdődött 2016 karácsonyi időszaka, s ezzel a ’milyen ajándékot adjak a szeretteimnek’ izgalma is lassan eluralkodik az embereken. Azért, hogy az ajándékok beszerzése ne az utolsó pillanatra maradjon, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. idén másodszorra is megrendezi nagysikerű Shopping napját, ezúttal három napon keresztül.