Vasárnap egyesítik a Magyarok Kenyere búzáját

2015. augusztus 15., szombat 07:00

magyarok-kenyere400-1439614617.jpgMohács, 2015. augusztus 15. - A szervező Mohács Város Önkormányzata nagy tisztelettel invitál minden érdeklődőt a Magyarok Kenyere Program keretében megvalósuló ÖSSZEÖNTÉS ÜNNEPÉRE.

A rendezvény kezdési időpontja: augusztus 16. (vasárnap), 15.00 óra, helyszíne: Mohács, Csele-völgy, Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

 

Program

 

Köszöntők:
- Dr. Prof. Korinek László, A Magyarok Kenyere program ötletgazdája
- Perényi Zsigmond, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára
- Dr. Kovács Mirella, Mohács város jegyzője
- Pécs megyei jogú város képviselője
- Mohácsi Bugarszki Norbert malomgazda
- a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselője

hirdetés

 

Közreműködnek:

Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, a Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat képviselői, a Sátorhelyi Néptáncegyüttes (Frank István vezetésével), a Hajdina Kulturális Egyesület (Marosludas, Tóth Sándor vezetésével), Réhm Istvánné versmondó

 

A magyarok búzáját Bognár Attila András plébános áldja meg, majd a gabona felmerése és malomba vitele következik. A kenyérnek valót ezután a malomban és gyermekek közreműködésével, részint kézimalmokon őrlik meg.


Szervező: Mohács Város Önkormányzata, házigazda: a Szent Miklós Rend
Kapcsolat: Mohácsi Bugarszki Norbert malomgazda - telefon: (06) 20-411-44-74

 

A rendezvényre 14.00-kor autóbusz indul Pécsről, a Széchenyi térről a Radnóti lakótelep és a Horváth Kázmér utcai Spar-buszmegálló érintésével. Az ingyenesen igénybe vehető járat a programot követően 17.30 körül jön vissza a városba.

 

Forrás: Mohács Város Önkormányzata / MTI ÖS, MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek

adomany1-szemem-fenye-1375626702.jpgAz ingyenesen igénybe vehető pécsi gyermekhospice ház működését adományok értékesítésével is biztosítja a Szemem Fénye Alapítvány. Adománygyűjtő járatuk augusztus 8-án a Veszprém megyei Halimbára megy. Örömmel fogadják ezen a napon a Pécs-Siófok-Veszprém-Ajka-Halimba útvonal mentén élők felajánlásait is.

maga-zoltan400-1467989218.jpg

Pécs, 2016. július 8. - Mintegy négymillió forint értékű hordozható modern diagnosztikai készüléket adományozott Mága Zoltán hegedűművész a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gyermekgyógyászati klinikájának.

Befejeződött Baranya megye idei leghosszabb mellékút-felújítása. Az Új Széchenyi Terv forrásaiból megvalósult, 1,417 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően 14,6 kilométeren vált európai színvonalúvá a Pécs-Vajszló összekötő út. A szakaszt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Csizi Péter útügyi miniszteri biztos adták át a forgalomnak szeptember 27-én, Baksán.