Várja a kisvállalkozásokat a Lakits Villa

2013. március 30., szombat 22:55

55413-20130325134118-20130325134118-1364680612.jpg

A Lakits Villa Üzleti és Virtuális Inkubátorház Pécs egyik évtizedek óta elhanyagoltan álló műemléképületének korhű megújításával jött létre, amelynek belső tereiben már a 21. század várja új lakóit.

A részben pályázati támogatásból helyreállított Lakits Villában a megvalósult projekt célja vállalkozásbarát, versenyképességet elősegítő infrastrukturális környezet és az ehhez kapcsolódó komplex szolgáltatások nyújtása elsősorban kezdő mikro, kis-és középvállalkozások számára.

 

 

A Lakits Villa története

 

Az épület romantikus stílusban épült az 1870-es évek elején, Petz Ferenc tervei alapján.
(A látványterv a mai napig megmaradt.)
Az építtető ifj. Lakits Ferenc vaskereskedő volt, aki a helyi hagyomány szerint az akkori belvároson kívül eső, reprezentatív nyaralót azzal a céllal építtette, hogy az itt rendezendő összejövetelek révén leányainak rangos, arisztokrata férjet szerezzen.
Azonban a tulajdonos rossz üzleti döntései és életmódja miatt már 1887-ben új gazdája volt a háznak, majd a város kezébe került. Bérlakásokat alakítottak ki benne, majd később, az 1940-es évek második felében fiúkollégiumként működött, majd az államosítás után újra bérházzá vált.
1993 után ismét a város tulajdonában álló épület még ezután is többször gazdát cserélt, és állapota folyamatosan romlott, míg nem lakhatatlanná vált. Felújításával többen próbálkoztak, de a korábbi építkezések még tovább rontották állapotát.

hirdetés

 

 

A Lakits Villa Kft. azért jött létre, hogy az épületet megvásárolva eredeti szépségében újítsa meg kívülről, s belül lehetőséget teremtsen kezdő vállalkozók számára, hogy munkájukat modern, mégis impozáns környezetben végezhessék.

 

„Négy év előkészítés és másfél év munkája után készültünk el”-Kovács Zsolt, ügyvezető

 

 

2010-ben vissza nem térítendő támogatást nyertek, az építkezést pedig 2011-ben kezdték meg.

 


A jelen

 

 

kep-083-1364681458.jpg

Az immár teljesen felújított épület március 28-án, csütörtökön nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes megnyitón Nagy Csaba alpolgármester és Kovács Zsolt, a Lakits Villa Kft. ügyvezető igazgatója vágta át a szalagot, felavatva ezzel az épületet.

 

A villa a jövőben virtuális inkubátorházként üzemel majd. 11 irodával, 2 tárgyalóval, 2 oktatóteremmel és 12 parkolóhellyel várja a kis-és középvállalkozásokat.
A kedvező árú iroda-és helységbérletet igénybe veheti bárki, aki színvonalas körülmények között akar lebonyolítani akár egy tárgyalást, akár egyéb más irodai tevékenységeket.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. április 21. - Városszerte számos helyen javították az útburkolatot az elmúlt hetekben a Tettye Forrásház Zrt. megbízásából. A napokban újabb nyolc útszakasz kap új aszfaltburkolatot, ezzel jövő héten lezárul a téli hibák utáni végleges úthelyreállítás, amely minden esetben az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint zajlik.

Pécs, 2013. augusztus 24. - Kukoricaszedés közben munkagép által vontatott csőtörő gépbe szorult egy férfi keze Szava község határában pénteken délután.

Pécs, 2016. január 14. - Az idén is a pécsi erőműbe kerülnek a karácsony után kidobott fenyőfák a baranyai megyeszékhelyen.