Vadonatúj sporteszközök a szászvári iskolának

2016. december 4., vasárnap 11:00

Szászvár, 2016. december 4. - Több mint félmillió forint összértékű sporteszköz-csomagot kapott a szászvári Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a K&H Csoport és a Magyar Asztalitenisz Szövetség jóvoltából.

A KSH 2014/2015-ös tanévre vonatkozó adatai szerint az összesen közel 750 000 általános iskolai diákból csaknem 130 000 tanuló hátrányos helyzetű. A K&H célul tűzte ki, hogy az elmaradott térségekben - mint Szászvár és vonzáskörzete is - javítsa a gyermekek életminőségét. 2014 őszén elindította a K&H a hátrányos helyzetűekért programot, hogy a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén hiánypótló segítséget nyújtson.

 

Nagy volt az öröm a szászvári Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában csütörtök délelőtt, hiszen a K&H a hátrányos helyzetűekért program és a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek köszönhetően 500 000 forint értékben kaptak a sportoláshoz nélkülözhetetlen eszközöket a diákok.

hirdetés

 

- Egy olyan hosszú távon gondolkodó pénzintézetnek, mint a K&H Csoport, több területen támogatnia kell az őt körülvevő környezetet és társadalmat. A K&H hátrányos helyzetűekért program keretében eddig 38 iskola 2000 diákja vehetett már részt kulturális rendezvényen, vagy kapott sportszereket. Jó érzés számunkra, hogy most a szászvári kistérség gyerekei számára is boldog pillanatokat szerezhetünk, hiszen a mozgás kortól függetlenül örömforrást nyújt a tanulóknak - mondta Migács Zsuzsanna, a K&H Csoport barcsi bankfiókvezetője.

 

- A mozgás a testi fejlődés mellett a lelki egészségre is pozitív hatással van. Különösen fontos e kettős hatás a gyerekeknél, hiszen az egészséges, boldog gyermekkor a későbbi teljes élet alapja. Szeretnénk, ha minél több gyermek megtapasztalná ezt, ezért a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel közösen idén négy iskolát támogatunk sportszercsomaggal - tette hozzá Migács Zsuzsanna.

 

- Nagyon örülünk a támogatásnak, s annak, hogy rögtön minőségi eszközökön ismerkedhetnek meg a gyerekek a sportággal. Az eszköztámogatás okán a gyerekeknek testnevelés órán választható sportágként és délutáni szakkörön is lehetőségük lesz kipróbálni a sportágat. Remélem, hogy sikerül „megfertőzni” az ifjúságot e nagyszerű játékkal, melyet magam is több évtizede játszom. Köszönjük, hogy részesei lehetünk a K&H és a Magyar Asztalitenisz Szövetség közös adományának - mondta Katos Sándor, a Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

 

- Az asztalitenisz széleskörűen fejleszti a gyerekek készségeit: a koncentrációt, a finom motorikus készségeket, kifejezetten az agy-kéz koordinációt, javítja a monotonitástűrő képességet és a magatartást. Örülünk, hogy a K&H-val együtt hozzásegíthetünk egy hátrányos helyzetű térségben működő iskolát, hogy a gyerekek játékos jelleggel, pozitív élményeket gyűjtve ismerkedjenek meg a sporttal, megtapasztalják az egészséges életmód fontosságát - mondta Dr. Stocker Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára.

 

Forrás: K&H

Kapcsolódó cikkek

csatornatisztitas-kozarmisleny400-1406141597.jpgPécs-Kozármisleny, 2014. július 24. - Átfogó csatornatisztítási programba kezdett a Tettye Forrásház Zrt. Kozármislenyben. A gyakori szennyvízdugulások és az átemelők meghibásodásai miatt a szolgáltató az év végéig átmossa a város nagyobb gyűjtővezetékeit a csatornahálózaton.

penz-1373383753.jpg

Átlag 60 százalékát titkolták el bevételüknek Baranya megyében azok az adózók, akiknél nemrég tartott forgalomszámlálást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

magashaz-1373030359.jpg

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a mélygarázs, esetleg közpark helyett mégis az eredetileg tervezett társasháztervet valósítja meg. Az eredeti tervet megvalósítva 70 lakásos társasházat építenek a tervezett Magasház-programhoz kapcsolódó egyik mélygarázs helyén, a Megyeri téren.