Vádemelés a szakvéleményekkel csalók ellen

2014. augusztus 1., péntek 09:00

Pécs, 2014. augusztus 1. - Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség orvosok és cégvezetők ellen mintegy 600 millió forint állami támogatás jogosulatlan felvétele miatt - tájékoztatta tegnap az ügyészség az MTI-t.

A Varga-Koritár György megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a két orvost és a kilenc gazdasági vezetőt üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, ezért a bíróság akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja őket.

hirdetés

 

Komlói és környéki gazdasági társaságok vezetői támogatást vettek igénybe megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához, s mivel a legnagyobb dotációt a súlyos mozgáskorlátozottságot igazoló orvosi szakvéleményekkel lehetett megszerezni, olyan doktorokat kerestek, akik ezen igazolásokat az érintettek állapotától függetlenül kiállították.

 

Az orvosok mintegy ötszáz hamis szakvéleményt készítettek, ezekért a cégek dolgozónként 20-30 ezer forintot fizettek nekik.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. július 1. - Az önkormányzat tervei szerint még a nyáron megkezdődhet a közbeszerzési eljárás a több mint húsz éve lakatlan huszonöt emeletes pécsi magasház bontására - nyilatkozta Csizi Péter alpolgármester.

2009 és 2013 között, összesen valamivel több, mint 19 milliárd forintos egészségügyi modernizálás valósult meg vagy van tart még Pécsett – többnyire az Új Széchenyi Tervnek és a város saját forrásainak köszönhetően. Ennek részeként újították fel a pécsi rendelőintézeteket és szerelték fel a legmodernebb eszközökkel, épül regionális vérellátó központ, illetve egy onkológiai centrum, érkeztek új mentőautók, és teljesen felújítják a 400 ágyas klinikát.

Pécs, 2016. december 9. - Megállapodást kötött a Zsolnay név használatáról Pécs városa a Zsolnay család három tagjával. A dokumentumot csütörtökön írta alá Páva Zsolt polgármester a baranyai megyeszékhelyen.