Vádemelés a rendőrbíráló Mali Zoltán ellen

2013. szeptember 17., kedd 05:00

A vádlott telefonon adott interjút egy hírportálnak, és élesen bírálta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szakmai hozzáértését - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel. A polgármester ugyanis kijelentette: „számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat”.

Az ügyészség által idézett kijelentés a Mali Zoltán (független) drávapiski polgármesterrel készült interjúban olvasható, amelyet a Pécsi Újság.hu közölt 2012. október 14-én. A polgármester a baranyai uzsoraügyekkel kapcsolatosan nyilatkozott a hírportálnak.

hirdetés

 

„Ezen - nagy nyilvánosság előtt tett - tényállítás alkalmas volt a Baranya megyei rendőri állomány becsületének sértésére, társadalmi megbecsülésének rendkívül hátrányos befolyásolására” - írta az ügyészség.

 

A közlemény szerint a vádlott az újságíró által megírt és számára megküldött cikket annak közzététele előtt elolvasta és változtatás nélkül jóváhagyta.

 

A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. február 9. - Meghalt Ujvári Jenő, Pécs egykori alpolgármestere - közölte a pécsi polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel.

Problémás hitele van? Kérjen segítséget!December 31-ig lehet írásban kezdeményezni a hitelezőnél a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés megkötését. Az árfolyamgáttal a rendszerbe belépők akár több százezer forint kamat megfizetésétől mentesülhetnek, mert az állam és a hitelintézetek átvállalják a gyűjtőszámlára kerülő árfolyam-különbözet kamatrészét.

20130214-132238-1360969704.jpgA Zlatko és Vesna Prica Művésztelep Közhasznú Alapítvány 2012. február 14-én Samoborban tartotta munkaértekezletét.