Újra virágoktól hangulatosabb a város

2014. március 15., szombat 19:05

Pécs, 2014. március 15. - A tavasz beköszöntével megjelennek a közterületi kertekben és virágágyásokban a hagymás növények, és a kedvező időjárásnak köszönhetően a tavaly elültetett kétnyári virágpalánták is igen szépen mutatnak már - számol be honlapján a BIOKOM.

2013-ban nagyon eredményes volt az a „virágvédő” program, amely során a kihajtott, még csak bimbózó hagymás növényeket speciális (színtelen, szagtalan, de adott fényforrásnál világító) festékanyagot tartalmazó permetszerrel jelöltek meg a BIOKOM szakemberei, hogy megelőzzék az elmúlt években megszaporodó viráglopásokat. Mivel a módszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket, idén is megteszik a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy megvédjék a közterületeket díszítő virágos növényeket.

hirdetés

 

Idén mintegy 98 ezer hagymás növény - melyből hetvenezer származik Hollandiából, tízezer a cég saját beszerzése, a többit pedig az előző évekből forgatták vissza - található a virágágyakban, és hatezer-ötszáz árvácska is díszíti Pécs köztereit a tavaszi időszakban.

 

Forrás: biokom.hu

Kapcsolódó cikkek

Öntözőrendszereket és vetőmagcsomagokat kaptak hátrányos helyzetű családok a baranyai Egyházasharasztiban. Az izraeli cégek és a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány adományait Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete és Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át csütörtökön.

Pécs, 2013. április 21. - „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én e szavakkal indított mozgalmat a Föld védelmében. A Föld napja-mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne.

Társasházakat érintő legfontosabb aktuális kérdéseket vitattak meg a pécsi lakásszövetkezetek, társasházkezelők és a fogyasztóvédelem képviselői a Tettye Forrásház szakmai napján. A december 4-én már második alkalommal megrendezett fórumon nem csupán a társaság tevékenységéről volt szó. A mintegy hetven résztvevő a jogszabályi változásokról és azok hatásáról, vagy a kiemelt témák közt az önkormányzati bérlők tartozásainak kezeléséről is tájékozódhatott.