Újra támad az elöl faló fémkígyó

2012. október 9., kedd 11:43

A pécsi fémkígyó csak elöl fal

A Tükebusz bekeményít. Október 15-étől szigorú elsőajtós felszállás. Az előszelét már érezzük.

Az egyszerű polgár nem érti maradéktalanul, hogy miért van szükség újra a rettenetes elöl faló fémkígyó bevetésére. Hiszen nem telik el úgy nap, hogy ne találkoznék ellenőrökkel a tükejárgányok fedélzetén, akiknek többnyire nincs több dolguk, mint végighaladni a buszon, és esetleg egy-egy renitens jegynélkül utazó leszállítása. Rég láttam például verekedős jelenetet, ami egy időben többször is előfordult a pécsi buszokon. (Most nem a kiskutyás lányt hátsóba rúgó ellenőrnő esetére gondolok, hanem arra, amikor a menekülni próbáló potyautasokat kézi erővel kell visszatartani, mire ők lábbal tiltakoznak... Sajnos balkáni hangulatú városunkban ez sem volt ritka jelenség.) Egy szó mint száz: a múzeumba illő buszok ellenére a városi közlekedés - számomra - végre kicsit konszolidálódni látszott. Az ellenőrök között is egyre több udvarias, szimpatikus arc tűnt fel. A hírek szerint jelentősen bővítették is a csapatot. Erre most újra felbukkan a szörny...

hirdetés

 

 

Az nyilvánvaló, hogy a rendelkezés kiötlői nem utaznak buszon, és főleg abban az időszakban nem utaztak, amikor az előző vezetés bevezette az elsőajtós felszállást. Nem emlékezhetnek így arra sem, hogy a déli 30-as sofőrjei néhány hét után egyszerűen már meg sem próbálkoztak a szabály betartásával, mert az egyrészt lehetetlen volt, másrészt a menetidő többszörösére növekedett volna, ha minden megállóban végigvárják, amíg a nyugdíjas néni mögött beragadt sor - mert udvariasak vagyunk, és előre engedjük az időseket - hosszú percek alatt tyúklépésben feljut a buszra. Ekkor a sofőr nagy boldogan a gázba tapos, azzal nyilván már nem tud foglalkozni, hogy a busz összes utasa a jármű első negyedében rekedt meg a néni mögött, akinek eddig sikerült eljutnia, és bizony itt éri őket a következő megállóban feltóduló tömeg, amelynek szintén csak az első ajtón szabad felszállni. Ki van a busz végében? Senki!

 

Amennyiben tovább folytatják a járatritkítást, ez a probléma hatványozódni fog.

 

 

És mi lesz a dolguk így az ellenőröknek? Hamisított buszjegyekre vadászni? Ilyen előfordul, de azért csak nem öltött még tömeges méreteket a városban. Valószínű, ha beválik az elöl fakó fémkígyó, - amiben kételkedek - az az ellenőrök nagy részének elbocsátásához fog vezetni.
 

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2013. október 10. - Jogerősen enyhítette a Pécsi Törvényszék a Mohács polgármesterét bántalmazó helyi önkormányzati képviselő büntetését. A bíróság a vádlott egy év felfüggesztett börtönbüntetését hat hónapra, annak próbaidejét két és fél évről egy évre mérsékelte.

apak-napja-pecs-1395259694.png

Pécs, 2014. március 19. - A katolikus egyház az apák napját hagyományosan március 19-én, Szent József napján tartja. A legtöbb országban világi ünnepként tartják számon.  A Washington állambeli Crestonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője Amerikában. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét.

penz-1373383753.jpg

Átlag 60 százalékát titkolták el bevételüknek Baranya megyében azok az adózók, akiknél nemrég tartott forgalomszámlálást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.