Újra Rotary Advent a rászoruló tehetségekért

2015. november 22., vasárnap 08:05

nador-advent2014-rotary400-1448106544.jpgPécs, 2015. november 22. - Tavaly is számos gyermek karácsonyát tette boldogabbá a világ egyik legnagyobb humanitárius szervezetének pécsi csoportja. A Rotary Klub Pécs már tavaly is nagy érdeklődés mellett és széles körű támogatással szervezte meg az adventi ajándékozást, ahol rászoruló, tehetséges gyermekeket leptek meg. A jótékonysági akció idén a karácsonyi vásár kiemelt rendezvényeként zajlik.

Advent első napján, november 29-én indul és december 23-ig tart az idei Rotary Advent, amelyet immáron második alkalommal szervez meg a Rotary Klub Pécs, ezúttal a város adventi vásárának kiemelt rendezvényeként. A barátságra alapozott önzetlen szolgálatot, a társadalmi szolidaritás elősegítését és a közösségek támogatását küldetésének tekintő humanitárius civil szervezet idén is segítséget nyújt a rászoruló fiataloknak.

hirdetés

 

Mindezt egy látványos jótékonysági akció keretében teszi: mindennap 17 órakor jelképesen kinyitják a Széchenyi téren lévő, ideiglenesen adventi naptárrá „alakított” Nádor Szálló egyik, a támogató céget is ábrázoló, számozott ablakát. Így jutalmaznak meg 100 000 forint értékben számos jól tanuló, de szerény körülmények között élő, általános- és középiskolást. Idén a tervezettnél több szponzor szeretett volna részt venni a jótékonysági akcióban, ezért összesen 27 gyermeket ajándékozhatnak meg a szervezők. Azok részesülhetnek ilyen jutalomban, akiket az iskolájuk jelöl a Rotary Klub Pécs számára, a díjazottakat pedig a saját intézményük lepi meg egy kis műsorral a Széchenyi téren felállított karácsonyfa előtt

 

- A Rotary Klub Pécs alapvető célja, hogy azokat támogassuk, akik ügyes tanulók vagy jól akarnak teljesíteni, ugyanakkor a hátrányos életkörülményeik vagy a kedvezőtlen lehetőségeik miatt nem mindig tudják megvalósítani azt, amit szeretnének - árulja el Himer László, a Rotary Klub Pécs projektvezetője. - Elsősorban a fiatalok támogatásáról szól ez az esemény, ugyanakkor szeretnénk ennek a 27 családnak karácsony alkalmából egy kis melegséget vinni az életébe.

 

Forrás és fotó: Rotary Klub Pécs, képünk a 2014-es jótékonysági akció idején készült

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. március 24. - Megkezdődött a Pannon Hőerőmű Zrt. tavaly decemberben újranyitott pécs-vasasi bányájában kitermelt szén értékesítése. A társaság közölte: 5 évre évi 15 ezer tonna szén termelésére kaptak engedélyt, amely a környezet jelentős átalakítása, illetve a por- és zajterhelés növelése nélkül megvalósítható.

Mohács-Pécs, 2016. december 4. - Várhatóan 2018 első felében kezdődik a mintegy ötmilliárd forintos beruházással Mohácson felépülő új kereskedelmi kikötő kivitelezése - tájékoztatta az MTI-t a Duna-parti város polgármestere.

Pécs-Baranya, 2014. augusztus 3. - A délutáni vihar által okozott károk miatt összesen 78 bejelentés érkezett a 105-ös segélyhívó telefonszámra, főként kidőlt fáknál, leszakadt ágaknál és elárasztott alagsoroknál volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 49 esetben vonultak a tűzoltók a viharkárok felszámolására, 29 alkalommal a bejelentők megoldották a kialakult helyzetet - tájékoztatta portálunkat percekkel 21 óra után Kasza Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.