Újra látogathatók a pécsi parkerdők

2016. január 12., kedd 06:00

Pécs, 2016. január 12. - Mától feloldják a kedvezőtlen időjárás következtében kialakult balesetveszély miatt csütörtökön elrendelt látogatási tilalmat a pécsi parkerdőkben - közölte a területeket gondozó Biokom hétfőn az MTI-vel.

A mecseki és a malomvölgyi parkerdőben csütörtökön a turistautakat és az erdei műtárgyakat jég, illetve hó borította, a fák ágaira fagyott csapadék rakódott, a hidak, átereszek csúszóssá váltak, emiatt rendeltek el látogatási tilalmat.

hirdetés

 

A Biokom Nkft. közleménye szerint pénteken kezdődött a - jelenleg is tartó - kárelhárítási munka. Elsőként a gyakran látogatott turistautak környékét állították helyre.

 

Arra is kitértek, hogy a malomvölgyi parkerdő déli része jelentős károkat szenvedett, ezek felmérése várhatóan a hét végére fejeződik be.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

tulipecs1-1380858253.JPGMintegy hetvenezer, ajándékba kapott tulipán is díszítheti Pécs köztereit tavasztól. A Baranyában élő hollandok által felajánlott virághagymákat a Tulipécs elnevezésű akció keretében vehetik át a város képviselői október 5-én, szombaton. A hollandok a mostani 70 ezerrel már negyedmillió tulipánhagymát adományoztak Pécsnek.

700 motoron 1000 motoros vonja magára autós és gyalogos pécsiek figyelmét szombaton. Gurulásukkal jelzik: a tavasz és a jó idő beköszöntével újra megjelennek az utakon a robogók, sportmotorok, chopperek, ami mindenkitől fokozottabb figyelmet követel a közlekedés valamennyi résztvevőjétől. 

Pécs, 2013. november 6. - A Pécsi Törvényszéken ma megkezdődött, de fél évig szünetelni fog az az eljárás, amelyet a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet hat tulajdonosa indított a takarékszövetkezeti integrációs törvénnyel összefüggésben.