Újra boldogabbá tették egy diák karácsonyát

2016. december 13., kedd 07:05

rotary-advent-ddc400-1481606402.jpg

Pécs, 2016. december 13. - A Duna-Dráva Cement (DDC) idén is csatlakozott a Pécsi Rotary Club adventi meglepetés-sorozatához, és százezer forinttal támogatott egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákot. A támogatás Kiss Sándor, a Pécsi SZC Angster József Szakképző Iskola 11. osztályos diákjának villanyszerelői tanulmányaihoz járul hozzá.

A Pécsi Rotary Club a társadalmi szolidaritás elősegítését küldetésének tekintve az adventi időszakban 24 általános vagy középiskolás diák karácsonyát igyekszik megszépíteni programjával. A pécsi karácsonyi vásár részeként advent minden napján kinyílik egy a patinás Nádor Szálló ablakai közül, amely 100 000 forint pénzjutalmat rejt egy-egy tehetséges pécsi fiatal számára.

hirdetés

 

Az ifjú talentumok támogatása és felkarolása iránt elkötelezett építőanyag-gyártó vállalat minden évben gondot fordít arra, hogy a cementgyárai vonzáskörzetében élő általános és középiskolás diákokat tanulmányi előmenetelükben és tehetségük kibontakoztatásában segítse. Az évenként meghirdetésre kerülő „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program mellett a vállalat már harmadszorra csatlakozott a Rotary Club adventi kezdeményezéséhez, hogy anyagi felajánlásával segítse a kiválasztott fiatalt céljai elérésében, és emellett szebbé tegye a karácsonyát is.

 

A kalendárium tizenharmadik ablaka a Duna-Dráva Cement Kft. 100 000 forintos hozzájárulását rejtette, amelyet a Pécsi SZC Angster József Szakképző Iskola diákja, a villanyszerelői szakmát tanuló, 11. osztályos Kiss Sándor vehetett át Bászler Máriától, a DDC HR igazgatójától. Sándor kiemelkedő tanulmányi eredménye mellett szakmájának egyik tehetsége is, így méltán érdemelte ki a támogatást.

 

A DDC által megjutalmazott fiatalok mindhárom évben ugyanabból az intézményből kerültek ki, így az iskola diákjai műsorral fejezték ki köszönetüket a pécsi Széchenyi téren.

 

Forrás: DDC

Kapcsolódó cikkek

orfui-malom400-1431150006.jpgOrfű, 2015. május 9. - Magyar-horvát együttműködésben uniós források felhasználásával újult meg a közelmúltban az orfűi vízimalom mintegy 52 millió forintból.

kinai400-1394470644.jpgÚj lehetőséggel bővül az idegen nyelvi oktatás a Mecsekaljai Általános Iskola Székhelyintézményében, a korábbi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában a 2014/2015-ös tanévtől. A meglévő angol és a német nyelv mellett a kínait is választhatják majd idegen nyelvnek az itt tanuló, vagy ide jelentkező diákok.

zart-varosok-harkany400-1383051039.jpgAz Atomerőművel Rendelkező Városok Egyesületének oroszországi képviselői, városvezetői, valamint kormánytisztviselők egy múlt évi szakmai program kedvező benyomásait követve idén októberben visszatértek Harkányfürdőre.