Újabb területeken cserélik a régi csöveket

2014. szeptember 14., vasárnap 09:00

Pécs, 2014. szeptember 14. - Újabb helyszíneken folytatódnak szeptember 15-én az ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai. Hétfőn Kertvárosban, a Táncsics Mihály és a Víg utcában kezdik a rekonstrukciót a Tettye Forrásház szakemberei.

A Táncsics Mihály Siklósi út-Móra Ferenc utca közti szakasza alatt futó vezetéket csőbefűzéses technológiával újítják meg: összesen 260 méternyi korszerű, strapabíró kemény polietilén vezetéket fűznek be a régi, elhasználódott csőbe. A munkálatok ideje alatt sebességkorlátozásra lehet számítani.

hirdetés

 

A Víg utcában teljes hosszában lecserélik a régi vezetéket, előbb a Megyeri úttól a Bogár utcáig, majd a Lőtér utcáig tartó szakaszon, összesen 414 méter hosszan. A szerelés idején az adott útszakaszon félpályás útlezárás mellett haladhat a forgalom. Kérjük az arra haladókat, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úttesten zajló munkavégzés miatt!

 

A szolgáltató mindkét helyen új csomópontokat is kiépít a vezetékek mentén, ennek eredményeként jelentősen javul a rendszer biztonsága, és egy esetleges meghibásodásnál kevesebb fogyasztó érintettségével végezhető a javítás. A várhatóan október közepéig tartó munkálatok alatt a vízellátás biztosított lesz, a környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket a Tettye Forrásház szórólapokon is értesíti.

 

A pécsi vízszolgáltató ezúton is köszöni ügyfelei megértését, türelmét.

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

onkentesek400-1386888325.jpgÖnkéntes tűzoltó egyesületek vezetőivel és képviselőivel találkozott Mácsai Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató és Vetusinszki Balázs tűzoltósági főfelügyelő. Az értekezleten több fontos témát is érintettek a résztvevők, többek között az önkéntesek szerepvállalását a káresetek felszámolásában, a téli időjárási helyzetek kezelésében való közreműködést, de eszközök átadására is sor került.

zooterv-ejszaka400-1410815785.jpgPécs, 2014. szeptember 16. - Páva Zsolt polgármester részvételével ünnepélyes keretek között helyezték el tegnap a teljesen megújuló Pécs Zoo alapkövét.

Figuralitás - tradíció és megújulás tematikával tartják meg a II. Zsolnay Nemzetközi Kerámia Szimpóziumot a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 3. és 17. között. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szervezésében, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar együttműködésével 10 művész kap lehetőséget arra, hogy a szimpózium ideje alatt új és reprodukálható műtárgyakat alkosson.