Újabb térfigyelő kamerákat vetnek be

2014. március 20., csütörtök 16:05

kamerakep-pecs2-1395327981.jpgPécs, 2014. március 20. - Kéttucatnyi új beszerzésével 63-ra növelik a pécsi térfigyelő kamerák számát egy most induló közbiztonsági program részeként - jelentette be a baranyai megyeszékhely polgármestere.

Páva Zsolt azt mondta, a közelmúltban történt bűnesetek miatt döntött úgy az önkormányzat, hogy a közbiztonság javítását célzó programot indít útjára. "A lakossági igényekre adunk kézzel fogható válaszokat, mert szerintünk is felháborító, hogy a város jó hírnevét, az itt élők biztonságérzetét bűnözők rongálják. Ennek véget kell vetni" - fogalmazott a polgármester.

hirdetés

 

Az intézkedés részeként a ma 39 kamerát számláló pécsi térfigyelő rendszert még az idén 24 új készülékkel bővítik. Emellett megerősítik a polgárőr szervezeteket, eszközöket vásárolnak számukra, az autós járőrözéshez benzinpénzt kapnak. A jövőben rendszeresen közbiztonsági tanácsadó testület értékeli az elvégzett munkát, ad javaslatokat a rendőrségnek a városházán - tette hozzá a polgármester.

 

Hatala  József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a megyei rendőrség már 90 százalékban elkészült a kifejezetten Pécsre vonatkozó bűnmegelőzési programmal is. A nyári idegenforgalmi szezonban már ennek alapján dolgoznak a pécsi rendőrök, az NBT pedig egymillió forintot biztosít a rendőrségnek kifejezetten megelőzési célokra - mondta Hatala József.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

leonardo6-400-1401996847.jpgPécs, 2014. június 6. - A pécsi Leonardo-tárlat sikerére alapozva, a reneszánsz jegyében szervez nyári tábort a Janus Pannonius Múzeum. A játékos művészeti és történelmi táborban az iskolásokat izgalmas, kreatív, de mégis gazdag ismeretanyagot tartalmazó programokkal várják a szervezők.

bonis-bona2013aug-1377773919.jpgNégyszázharminchét szakember között 22 pécsi vehetett át „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért” Díjat szerdán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által alapított díjjal azokat a hazai és határon túli pedagógusokat ismerik el erkölcsileg és anyagilag, akik általános iskolákban, középiskolákban, szakiskolákban dolgozva kiemelkedően sokat tesznek a tehetséggondozásért.

vasuti-rendor-elismerese-atadas-1374144815.jpg

Régóta látta el kiemelkedő színvonalon szolgálatát Paulovics István, a Pécsi Rendőrkapitányság Központi Rendőrőrs Rendészeti Alosztály Vasúti Csoport csoportvezetője. Emiatt részesült elismerésben a 63. Vasutasnapon.