Újabb hetvenezer tulipánhagyma a baranyai hollandoktól

2013. október 4., péntek 11:00

tulipecs1-1380858253.JPGMintegy hetvenezer, ajándékba kapott tulipán is díszítheti Pécs köztereit tavasztól. A Baranyában élő hollandok által felajánlott virághagymákat a Tulipécs elnevezésű akció keretében vehetik át a város képviselői október 5-én, szombaton. A hollandok a mostani 70 ezerrel már negyedmillió tulipánhagymát adományoztak Pécsnek.

Simon Wintermans, a Szent István téren idén ötödik alkalommal sorra kerülő Tulipécs ötletgazdája arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a délután két órakor kezdődő eseményen néhány hagymát Gajus Scheltema, Hollandia új budapesti nagykövete és Páva Zsolt, Pécs polgármestere szimbolikusan, fapapucsban, együtt ültet el.
   
Az eseményen a tervek szerint a tulipánok iránt rajongó Sebestyén Márta, az UNESCO Művész a békéért elismerésével kitüntetett előadóművész "tulipános dalokat" énekel holland népviseletben, az érdeklődőket holland finomságokkal kínálják.
   
A több mint egy évtizede Magyarországon élő Simon Wintermans utalt arra, hogy a holland nagykövetség és holland cégek által támogatott Tulipécset először 2009-ben hirdették meg, hogy megköszönjék a magyar vendégszeretetet és a virágokkal örömet szerezzenek a város lakosságának 2010-ben, Pécs Európa Kulturális Fővárosa programjának évében.

hirdetés

 

Az ötletgazda megjegyezte: a kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy háromszor is megismételték, de a mostanival véget ér a sorozat. Ennek okait elmondják az átadási ünnepségen, csakúgy, mint azt, hogy miként kombinálható a nyakkendő a fa klumpával, és miért jobb a hollandok sajtja, viszont gyengébb a búzapálinkája a magyarokénál.
 

Forrás: MTI, kép és további információk: Tulipécs-blog

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. január 14. - Az ivóvízhálózat karbantartása miatt január 15-én, csütörtökön 8.00 és 12.00 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés várható Pécsen, az Esze Tamás, Janus Pannonius, Mária, Bástya utcák és az Ágoston tér, Alsóhavi utca, Lánc utca, Rákóczi út, Kórház tér, Klimó György utca által határolt területen - tájékoztatta portálunkat a Tettye Forrásház.

idokapszula-bazilika400-1401421681.jpgPécs, 2014. május 29. - Az év végére befejeződnek a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő belvárosi épületek uniós forrásból finanszírozott másfél milliárd forintos felújítási munkálatai - jelentették be szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

nick-udvar-1372088897.jpg

Megújuló közterek, gyümölcsfaültetés bölcsődékben és óvodákban, kiskertek az intézmények udvarán, művészi installáció a Nick udvarban, kutyafuttató bővítése, megszépülő Balokány-liget és  Béke-park – csak néhány a civil szervezetek programjai közül, akik a város civil pályázatán nyertek.