Új üzemcsarnokot épített a szigetvári Iron-Tech

2013. november 18., hétfő 11:00

iron-tech400-1384723188.jpgRészben állami támogatással, 450 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épített a fémmegmunkálással foglalkozó Iron-Tech Zrt. Szigetváron. A létesítményt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át.

Az új 1700 négyzetméteres üzemcsarnokban 81 dolgozónak tud munkát biztosítani a vállalkozás 2014 februárjától, a Denso Magyarország Kft. számára gyártanak majd Ford személygépkocsik motorjaiba szánt alkatrészeket. A vállalkozás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását célzó pályázatával a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (NFA) 208 millió forintos támogatást nyert az üzemcsarnok felépítéséhez.

 

Czomba Sándor a csarnok ünnepélyes átadása előtt hangsúlyozta: egy olyan hátrányos helyzetű kistérség számára, mint a szigetvári, létfontosságú, hogy a kormányzat lehetőségekhez juttassa. Az államtitkár szerint a beruházás érdeme, hogy szabad vállalkozási zónában található. Emlékeztetett rá: ahol szabad vállalkozási zóna jön létre, ott plusztámogatásokat kapnak a vállalkozások. Ez minden munkavállaló után 400 ezer forintos támogatást jelent új munkahely létesítése esetén; így történt ez az Iron-Tech esetében is - tette hozzá.

hirdetés

 

Tiffán Zsolt (Fidesz), országgyűlési képviselő, az Ős-Dráva program kormánybiztosa örömtelinek nevezte, hogy a nagyvárosokon kívül, vidéken is történnek ipari fejlesztések Magyarországon. Hozzátette: bár Baranya foglalkoztatási mutatói országos viszonylatban nem számít jónak, a mostani beruházások biztatóak a jövőre nézve. Külön öröm, mondta, hogy a szigetvári vállalkozás az autóipar előrelépését segíti.

 

Bocskor Tibor, az Iron-Tech Zrt. igazgatója beszámolt arról, hogy cégük 1999 óta van jelen az iparban, ma már meghatározó szerepet tölt be a fémmegmunkálás és autóalkatrész-előállítás területén, a szigetvári kistérség egyik legnagyobb foglalkoztatója. A beruházás előzményeként megemlítette: az év elején jelentős megrendelést kapott vállalkozásuk a Densótól, ezt pedig a cég korábbi telephelyének további bővítésével már nem lehetett volna kielégíteni.

 

Bocskor Tibor elmondta: a jelenleg 138 embert foglalkoztató Iron-Tech Zrt. hazai partnerek számára állít elő alkatrészeket, és száz százalékban magyar tulajdonban van. A cég tavalyi nettó árbevétele 1,1 milliárd, 2011-ben 1,2 milliárd forint volt. Az üzemi tevékenység eredménye tavaly 203 millió forint volt volt a 2011-es 221 millió után.

 

Forrás: MTI, fotó: www.iron-tech.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. szeptember 5. - A Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet szeptember 4-én visszavonta a sztrájkkészültséget. A pécsi buszos cég mellett működő szakszervezet pénteken délelőtt döntött a kérdésben.

eromu-tuskesret-1378236175.jpgA napokban elindult a tájrendezés utolsó üteme a pécsi erőmű egykori tüskésréti zagyterének helyszínén, a jövő év végéig tartó munkálatokra 1,4 milliárd forintot költ a Pannon Hőerőmű Zrt. A társaság az MTI-hez eljuttatott szeptember 2-i közleményében utalt rá, hogy a pécsi erőműben mintegy ötven éven keresztül, a Mecsek ásványvagyonára építve széntüzeléssel állítottak elő villamos- és hőenergiát.

katvedigazolvany400-1377186156.jpgTöbb lakossági bejelentés érkezett, hogy magukat a katasztrófavédelem munkatársainak álcázó személyek járják Mohács utcáit. A tűzvédelmi készülékeket ellenőrző „szakemberek” hivatalos papírok nélkül, az egyenruhához hasonló civil ruhában próbáltak tűzoltó készülékeket eladni. Nyakukban katasztrófavédelem feliratú igazolványnak tűnő papír van.