Új Pécsről beszélnek

2012. május 7., hétfő 14:05

11-1354368702.jpgÉvtizedekre meghatározó, átfogó városfejlesztési terv létrehozásába vágja a fejszéjét a város vezetése és a szakemberek. A cél egy modern és élhető megyeszékhely kialakítása.

Kevés önkormányzati forrás, aktív civil összefogás és a meglévő értékek helyes kihasználása jellemzi majd Nagy Csaba szerint a Pécs életébe beköszöntő új korszakot.

A sajtótájékoztatót szimbolikus módon az évek óta lezárt, romos Nick-udvarban tartották meg, ezzel is letéve a voksot az általános megújulás mellett. Nagy Csaba alpolgármester, Kővári János képviselő és Csaba Ders főépítész tájékoztatták a sajtó képviselőit a közeljövőben várható változásokról.

A Bama újságírói felvetették néhány konkrét, a lakosságot régóta foglalkoztató problémás terület - mint az Expo Center, a vásárcsarnok és a Magasház - várható sorsát. A főépítész ezeket olyan "állatorvosi lónak" nevezte, amelyekre megoldást csak egy új, átfogó városfejlesztési terv nyújthat, konkrét ötletekről, megoldási javaslatokról azonban nem számolt be. Előzőleg a terv körvonalainak kell kirajzolódniuk, majd pedig a lakosságot is be kell vonni különböző fórumokon a döntéshozásba.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

buszsofor400-1424203834.jpgBudapest-Kaposvár, 2015. február 18. - Sztrájkbizottságot alakított a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), mivel a munkáltató a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. dolgozóinak nem emel bért, amit a SZAKSZ felháborítónak és a szakszervezet számára elfogadhatatlannak tart - közölte tegnap az érdekképviselet.

a-viz-nekem-palyazat-400-1426319416.jpgPécs, 2015. március 13. - Pályázattal és nyílt napokkal köszönti a Tettye Forrásház Zrt. az idei víz világnapját. A szolgáltató minél több iskolást, intézményt igyekszik bevonni a programokba, ráirányítva a figyelmet az ivóvízre és annak ritkán látható hátterére. Az is kiderül, mi rejtőzik a vízcsapok mögött és a lefolyón túl.

Pécs, 2016. augusztus 4. - Mintegy négyszáz kiállító mutatkozik be a Szentlőrinci Gazdanapokon, Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 12. és 14. között 23. alkalommal rendeznek meg a baranyai városban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.