Új kiadóhoz kerülhet a Dunántúli Napló és a bama.hu

2014. január 23., csütörtök 17:47

Az Axel Springer Magyarország több kiadványa (köztük a megyei napilapok és hírportálok is) és a Ringier kiadó egyes termékei (például a Népszabadság és a Nemzeti Sport, illetve hírportáljaik) új tulajdonoshoz kerülve folytathatják működésüket.

Az osztrák Vienna Capital Partners (VCP) szerdán megállapodást írt alá a Ringier-vel és az Axel Springerrel egy magyarországi médiaportfólió megvásárlásáról - közölte a befektetési társaság. Az így létrejövő kiadóhoz fog tartozni nyolc megyei napilap és híprortáljaik (köztük a Dunántúli Napló és a bama.hu), a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság - illetve ezek online változatai -, valamint számos magazin, így többek között a hot!, a Lakáskultúra és a Fanny, valamint a mindmegette.hu gasztroportál is.

hirdetés

 

Az Axel Springer és a Ringier többi magyarországi kiadványa - például a Blikk-csoport lapjai, a Tvr-hét, a Kiskegyed, a Glamour, az Autó Bild és ezek online verziói - pedig a két cég közös, Ringier Axel Springer Media AG nevű vállalatához csatlakozik.

 

„Az a kifejezett tervem, hogy az Axel Springer és a Ringier Magyarország jelenlegi részeiből összeálló vállalatot még hatékonyabbá, érdekesebbé és nyereségesebbé tegyem. A csapatom és én megbízzuk a magyar menedzsmentet azzal, hogy invesztáljon az újságírásba” – közölte Heinrich Pecina, a VCP Senior Partnere.

 

lead-original-1390495746.jpgInformációink szerint a Ringier és a VCP megállapodásának értelmében a Ringier Magyarország jelenlegi ügyvezető igazgatója, Mihók Attila vezeti majd a VCP új médiavállalatát(képünkön).

 

A felvázolt lépések a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jóváhagyásától függenek - jegyzi meg sajtóközleményében a Ringier.

 

 

/Forrás: bama.hu/

Kapcsolódó cikkek

Este fél nyolckor érkezett a jelzés a megyei katasztrófavédelemhez a mentőszolgálat munkatársaitól, hogy a pécsi Haas Mihály téren szén-monoxid mérgezés gyanúja merült fel.

hulladekgyujto-autok-kokeny400-1406238414.jpgPécs, 2014. július 25. - Folyamatosan térnek át Pécsen a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre - mondta a baranyai megyeszékhely polgármestere tegnap, amikor átadtak 57 új hulladékszállító járművet a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében.

Pécs, 2013. március 30., szombat (MTI) - Baranya minden településén normalizálódott az árvízi helyzet szombat estére - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.