Tűzoltók négyórás küzdelme Vasason

2013. augusztus 18., vasárnap 11:41

Hat hektárnyi területen száraz fű, gaz és erdős terület égett Pécs-Vasason szombat délután, amely ingatlanokat is veszélyeztetett.

A tüzet csak nehezen tudták megközelíteni a beavatkozó egységek, és az erős szél miatt a lángok gyorsan is terjedtek. A nehezítő körülmények miatt hármas kiemelt fokozatban vonultak a tűzoltók a helyszínre.

hirdetés

 

Három pécsi és egy komlói gépjárműfecskendő, egy speciális erdőtüzek oltására kifejlesztett jármű, egy vízszállító és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat dolgozott a lángok megfékezésén.

 

A lángokat huszonöt tűzoltónak végül mintegy négy óra alatt sikerült eloltania. A tűz keletkezési okának megállapítása céljából tűzvizsgálati eljárás indul.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

banyaszati-muzeum-bezar1-mti-soki-tamas-1383140682.jpgPécs, 2013. október 30. - November 1-jén bezár a múzeum, miután a soproni Központi Bányászati Múzeum kiegyenlíti a Káptalan utcában található pécsi fiókintézménye idén felhalmozott mintegy másfélmillió forintos tartozását, de tovább már nem vállalja a finanszírozást.

bajnai_pécs.jpg

EXKLUZÍV: Bajnai Gordon a PécsiPlusznak arról számolt be, hogy a jövőben mérsékelt jobboldali, konzervatív közéleti személyek megjelenésére számítanak az Együtt 2014 háza táján.

Pécs, 2014. július 1. - A Lehet Más a Politika sajnálatosnak tartja, hogy jelentős összegű közpénzből bontják le a már negyedszázada lakatlan pécsi magasházat, és arra kéri a városvezetést, hozza nyilvánosságra, eddig mennyit költöttek az épületre az adófizetők pénzéből - mondta Keresztes László Lóránt, a párt helyi önkormányzati képviselője.