Tűzoltófecskendőt kapott a Misina Mentőcsoport

2013. szeptember 1., vasárnap 16:36

Harkány Város Önkormányzata egy tűzoltásra és műszaki mentésre alkalmas gépjárművet adományozott a Misina Mentőcsoport Egyesületnek. Az adománnyal a szervezet hatékonyabban tudja majd segíteni a hivatásos tűzoltók munkáját.

A pécsi székhelyű Misina Mentőcsoport Egyesület 2009-ben alakult meg kiemelkedően közhasznú, non-profit szervezetként. Elsődleges feladatuk a speciális mentés és a katasztrófa-elhárítás. Szolgáltatásuk fő területe Baranya megye és a Dél-Dunántúl, de tevékenységük az egész ország területén segítségre szorulók mentésére és ellátására is kiterjed.

hirdetés

 

A Misina tagjai szabadidejükben, együttműködési megállapodás alapján végzik a mentési munkákat a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysággal és más civil mentőszervezetekkel együtt. Riasztás esetén az önkéntesek fél órán belül képesek reagálni, és szakmai hozzáértésükkel nagymértékben segítik a hivatásos rendvédelmi szervek munkáját.

 

A harkányi adomány nagy kincs az egyesület gépparkjában. Ezután tűz vagy műszaki mentés esetén az új gépjárműfecskendővel vonulnak majd a káreset helyszínére, ahol a tűzoltókkal közösen vehetnek részt a veszély elhárításában.

 

Legutóbb augusztus 17-én a pécsi tűzoltók kérték a Misina Mentőcsoport Egyesület segítséget, amikor is tíz méteres mélységből kellett kimenteni egy embert. Az önkéntesek mentőkötél és hordágy segítségével emelték ki a sérültet a vasúti töltés mellől.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Képekért kattintson ide.

Kapcsolódó cikkek

teacher-pensions-1110-1357212240.jpg

A város idén először megválasztja az év legjobb osztályfőnökét. A diákok szavazatait a [email protected] e-mail címre várják.

Pécs, 2016. november 24. - Több tucat közterületen zajlott és zajlik jelenleg is Pécs növényesítési programja, a baranyai megyeszékhely szeretné kiérdemelni az Európa zöld fővárosa címet.

Pécs, 2016. október 28. - Az állatkert új vezetőjéről, a tévétorony és környezete fejlesztéséről, valamint egyebek mellett elektromosautó-töltők kialakításáról is döntött a megyeszékhely közgyűlése csütörtökön.