Tűz a pécsi 25emeletesben

2013. február 5., kedd 10:57

magashaz.jpgHajléktalanok okoztak tüzet, amikor berendezési tárgyakat gyújtottak meg a Magasházban.

Február 5-én, nem sokkal éjfél után riasztották a tűzoltókat a pécsi Magasházhoz, amikor tűz keletkezett a 24. emeleten.
Az épületben hajléktalanok berendezési tárgyakat gyújtottak meg, ez okozta a tüzet.
A gyújtogatók rosszul lettek, rendőrök vitték ki őket az épületből, majd előállították őket.

hirdetés

 

A pécsi Magasház- amely bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületeként- 1990 óta áll üresen, mert szerkezete miatt életveszélyessé nyilvánították.
Azóta több cég is megkísérelte átalakítani: 2003- ban egy osztrák cég egyetemi központtá és kollégiummá alakította volna, 2008-ban a spanyol-magyar Grupo Milton pedig modern felhőkarcolót tervezett belőle, melynek kivitelezésére az ígéretekkel ellentétben-építésének befejezését 2010-re, az Európa Kultúrális Fővárosa program idejére tervezték-szintén nem került sor. Később felmerült, hogy lebontják és helyére irodaépületet emelnek, melyben a városi önkormányzat és a baranyai kormányhivatal egyes szervezeti egységei kapnak helyet, de ez sem valósult meg.

 

Azóta is a város állandó problémája, fémtolvajok, hajléktalanok célpontja, balesetveszélyes „túrahelyszín” fiatalok számára, további sorsa pedig a mai napig kétséges.....

 


Illés Anett

Kapcsolódó cikkek

plakatok-kt2014-fb400-1398004351.jpgPécs, 2014. április 21. - A kerékpáros közlekedés elfogadottá tételére, a biciklis infrastruktúra szükségességére a figyelmet felhívó Critical Mass pécsi szervezői az idei Föld napján ismét akcióra készülnek. Az április 22-én, kedden este esedékes bringás felvonulás útvonalán az autósok átmenetileg nem használhatják majd a menetirány szerinti jobb oldali sávot.

Pécs, 2016. augusztus 4. - Mintegy négyszáz kiállító mutatkozik be a Szentlőrinci Gazdanapokon, Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 12. és 14. között 23. alkalommal rendeznek meg a baranyai városban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

tf-tisztitas-1389294330.jpgEgy decemberi jogszabályváltozás következtében a felhasználók helyett a víziközmű-szolgáltatók fogják üzemeltetni a házi szennyvízhálózatra telepített átemelők többségét a jövőben.