Tüke Busz: olcsóbb és gyorsabb szervizelés

2014. május 10., szombat 07:00

Pécs, 2014. május 10. - Új szervizbázist alakított ki, és maga szervizeli járműflottáját a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt. - jelentette be tegnap a megyeszékhely polgármestere.

Páva Zsolt a Tüke Busz Zrt. új szervizbázisának avatásán azt mondta, az önkormányzati tulajdonú társaság mintegy 200 millió forintos, hitelből finanszírozott beruházása kevesebb mint három év alatt megtérül. Eddig a cég külső vállalkozásokat bízott meg a 161 járműből álló buszflotta javításával, a feladat saját kézbe vételével a vállalat költségei jelentősen csökkennek - tette hozzá.

hirdetés

 

A polgármester felidézte, hogy a város bő két éve hozta létre és működteti száz százalékos önkormányzati tulajdonban a társaságot, amely azóta számos lépést tett az egyre gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. A társaság 42 új buszt állított forgalomba az elmúlt egy évben, új utastájékoztatási rendszert állított üzembe, és folytatja a buszpark megfiatalítását - sorolta.

 

Árki Sándor, a vállalat vezérigazgatója azt mondta, azzal, hogy saját kézbe veszik a járművek javítását, nemcsak olcsóbbá, hanem gyorsabbá is teszik a szervizelést. Ezzel növelik a "kiállási biztonságot", azaz minimálisra tudják szorítani a járatkimaradások számát.

 

Paiger István, a cég műszaki vezetője közölte, hogy már több mint egy éve dolgoznak saját szervizbázis kialakításán, de csak idén év elején sikerült megszerezniük 90 millió forintért egy használt csarnokot, amelyet 110 millió forintból átalakítottak, és korszerű műszaki eszközökkel szereltek fel. A szakember az MTI kérdésére válaszolva elmondta: évente mintegy 700 millió forintot költ a társaság javításokra, és ez a szám havi 20 millió forinttal is csökkenhet a megtakarítások révén.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

kozlekedik-baranya1-400-1400705128.jpgPécs, 2014. május 22. - Szombaton rendezte meg az országos „Közlekedik a család” vetélkedő megyei döntőjét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Budai Vámnál lévő Megyer Autócentrum autós és kerékpáros ügyességi pályáján.

terkep-pecs400-1389715115.jpgJövő hónapban megindul a kivitelezés az M60 gyorsforgalmi út 58. sz. főút-Kökényi út közötti szakaszán. Az 1,8 km hosszú, új nyomvonalon épülő utat a közlekedők várhatóan év végén már használhatják.

Pécs, 2016. november 6. - Ötszázötvenmillió forintos önkormányzati forrásból újították fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs régi kertvárosi, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében - mondta Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.