Több mint félmilliárdos vízhálózat-fejlesztés

2016. november 6., vasárnap 07:00

Pécs, 2016. november 6. - Ötszázötvenmillió forintos önkormányzati forrásból újították fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs régi kertvárosi, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében - mondta Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

A január végén megkezdett munkálatok Pécs régi Kertvárosának tizenöt utcáját érintették: tízezer méter csőhálózatot cseréltek ki, tizenegy utca új burkolatot kapott, négy utcát pedig felújítottak - olvasható az eseményen kiosztott írásos összefoglalóban.

hirdetés

 

Csizi Péter felidézte, hogy a városrészben napi szintű problémát okoztak a vízkimaradások és csőtörések. Hangsúlyozta: a felújítás is jól mutatja, hogy jó döntést hozott az önkormányzat, amikor francia többségi tulajdonból visszaszerezte a vízszolgáltatást.

 

A Pécsett szolgáltató Tettye Forrásház Zrt. működése óta 4,5 milliárd forintot fordított víziközmű-fejlesztésre városszerte saját és európai uniós forrásból, miközben folyamatosan csökken a vízdíj - tette hozzá.

 

A képviselő fontosnak nevezte, hogy a közszolgáltatások állami és önkormányzati kézben legyenek, majd közölte: a régi Kertvárosban megvalósult fejlesztés mellett idén további hétszázmillió forintos hálózatmodernizációt hajt végre a szolgáltató Pécsett.

 

Kövesi Mária, a városrész fideszes önkormányzati képviselője kiemelte: a beruházás garantálja, hogy ne legyenek komolyabb meghibásodások a környéken.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. július 8. - A zavartalan és kiegyensúlyozott ellátás érdekében a TETTYE FORRÁSHÁZ szakemberei az év során folyamatosan dolgoznak a víz- és szennyvízhálózat korszerűsítésén. A héten Kovácstelepen kezdődnek felújítási munkálatok, ahol az Ürögi fasor déli részének elöregedett beton szennyvízvezetékét cseréli ki a szolgáltató.

banyaszok400-1393058643.jpgMit csinál egy vájár? A szakma hivatalos leírása szerint a vájár feladata a „mélyművelésű szén-, érc-, ásványbányák jövesztő, szállító, rakodó és kiszolgáló gépeinek üzemeltetése, az üzemeltetéshez kapcsolódó ellenőrzési, gépkezelési, karbantartási, technológiai, munkaszervezési feladatok elvégzése.”

Harkány Város Önkormányzata egy tűzoltásra és műszaki mentésre alkalmas gépjárművet adományozott a Misina Mentőcsoport Egyesületnek. Az adománnyal a szervezet hatékonyabban tudja majd segíteni a hivatásos tűzoltók munkáját.