Több mint ezer hektár termőföldre lehet licitálni

2016. május 19., csütörtök 06:00

Pécs, 2016. május 19. - Baranya megyében 1020 hektár termőföld árverésével folytatódik a Földet a gazdáknak program május 20. és június 3. között - tájékoztatta a megyei kormányhivatal az MTI-t.

A közlemény szerint öt árverési napon lehet licitálni, a földek kikiáltási ára összesen több mint 1,1 milliárd forint. Közölték azt is, hogy 66 földterület esetében megismételt árverést tartanak, a gazdák 11 új területre is licitálhatnak majd.

hirdetés

 

Baranya megyében a legutóbb márciusban meghirdetett hét árverési napon összesen több mint 2830 hektár állami földterületre lehetett licitálni. Akkor a 182 árverésből 110 volt sikeres, ezzel több mint 2,6 milliárd forintért mintegy kétezer hektár területű termőföld kelt el - közölte korábban a megyei kormányhivatal.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Éjfélkor riasztották a siklósi tűzoltókat az 58-as főút melletti Katalin-pusztára, ahol a bejelentő elmondása alapján néhány körbála égett. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már a teljes mezőgazdasági terület lángokban állt, rajta mintegy tízezer szalma körbálával.

Pécs a Nemzeti Tanévnyitó helyszíne

Idén Pécs városa ad helyszínt a Nemzeti Tanévnyitónak. A korábbi két ünnepséget elemezve próbáljuk kideríteni, mire is számíthatunk.

apollo-1370609138.jpg

16,5 millió forint értékű digitális vetítőgépet kapott az idén 101 éves Apolló művészmozi. Halász János kultúráért felelős államtitkár adta át ünnepélyesen a nem mindennapi ajándékot.