Több korszakon át temetkeztek itt a rómaiak

2013. július 4., csütörtök 16:37

A Janus Pannonius Múzeum szakemberei a római kor különböző korszakaiból származó leletekre, többek között aranyékszerre bukkantak a Szepesy utca 6. szám alatti beruházást előkészítő földmunkák során zajló előzetes régészeti feltárásnál.

A feltárás jóval közelebb viszi a régészeket ahhoz, hogy pontosan kijelöljék, hol is végződhetett északkeleten a római kori Sopianae település temetkezési helye – derül ki a múzeum munkatársainak az ásatásról szóló beszámolójából. További részletek és fotók a Janus Pannonius Múzeum honlapján és a Magyar Múzeumok online magazinban.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

eromu-pecs-1417082742.jpgBudapest-Pécs, 2014. november 28. - Két új elektrofiltert szállított le és helyezett üzembe a pécsi erőmű egyik biomassza tüzelésű blokkjában az Alstom Hungária Zrt. erőműszerviz üzletága, a Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. megbízásából.

nyerges-zoltan-cimlap650x433-1366026609.jpg

Nyerges Zoltán egy kisbolt előtt kért kölcsön egy telefont, hogy feladhassa magát a rendőrségen. A szemtanúk szerint a többnapos bujkálás ellenére a férfi nem tűnt megviseltnek.

5-1354368616.jpgHa pénzről van szó, felejtsük el az érzelmeket és gondolkodjunk hosszú távon! János Zsolt elemző, az AWD Magyarország vezérigazgatója konkrét tanácsokat is adott a pécsi Gazdasági Fórumon.