Több hektár borult lángba három helyszínen

2013. augusztus 22., csütörtök 10:34

kolonia-utca-tuz-1377160579.jpgAugusztus 21-én három alkalommal is szabadtéri tűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit Baranyában. Gordisa és Drávaszabolcs között tarló, Pécsen cserjés-bozótos, Csányoszrón pedig búzatarló és erdő-aljnövényzet égett.

A Gordisa és Drávaszabolcs között keletkezett fél hektáros tarlótüzet a siklósi egységek oltották el.

 

A pécsi Kolónia utcában (első képünkön, a teljes galéria itt található) egy hektáron cserjés, bozótos égett. A tűznél két pécsi egység és az erdőtüzek oltására használt gépjármű avatkozott be.

hirdetés

 

Három hektáron búzatarló és akácerdő aljnövényzete égett Csányoszrón (második képünkön, a teljes galériáért kattintson ide). A helyszínen a szigetvári tűzoltók fékezték meg a lángokat.

 

csanyoszro-tuz-1377160704.jpg

 

A pécsi és a csányoszrói esetnél a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárás céljából helyszíni szemlét tartott.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Baranya KMSZ

Kapcsolódó cikkek

2013. május 24., péntek - Befejeződött napokban a Komló és Pécs-Vasas közötti budafai meddőhányó rekultivációjának első üteme, amely jelentős lépés annak érdekében, hogy a terület a bányászati hasznosítás után újra kirándulók célpontja lehessen.

Komló, 2013. november 9. - Hosszú út vezet a nemzeti felzárkózási stratégia sikeréhez, de az általa elindított pozitív változások jelei már láthatók - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Komlón.

turistamuzeum400-foto-baumann-jozsef-1412410659.jpgPécs, 2014. október 4. - A Mecsek Egyesület és a baranyai túramozgalom történetét bemutató turistamúzeum nyílt a pécsi belvárosban.