Tizenkét év börtön várhat a biztonsági őr gyilkosára

2014. március 1., szombat 19:10

Pécs, 2014. március 1. - Tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék tegnap nem jogerősen azt a férfit, aki megölte egy bár biztonsági őrét 2012 nyarán a baranyai megyeszékhelyen.

A 43 éves Fekete László 2012. augusztus 18-án tért be a belvárosi szórakozóhelyre, ahol tettlegességig fajuló konfliktusa támadt a küzdősportokban járatos, 21 éves biztonsági őrrel. A két férfi háromszor is egymásnak esett, és bár kétszer kibékültek, végül a vádlott elővette tőrkését és a bárszékkel védekező biztonsági őrt szíven szúrta. A fiatalember a helyszínen meghalt, gyilkosa elmenekült, és négy napig bujkált a hatóságok elől. Végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el egy kertvárosi lakásban.

hirdetés

 

Fekete László a tárgyaláson azt vallotta: azért került szóváltásba áldozatával, mert a szórakozóhelyen nem akarták kiszolgálni, az őr ezután ráadásul inzultálta, bántalmazta is őt. A vádlott korábban elismerte felelősségét, majd arra hivatkozott, hogy önvédelemből szúrt, de a bíróság elutasította ügyvédjének a jogos védelmi helyzetre hivatkozva tett, védence felmentésére irányuló indítványát.

 

A bíróság Kovács Attila vezette tanácsa a testi sértés, orgazdaság és egyebek mellett bélyeghamisítás miatt már többször büntetett, nagykozári illetőségű férfit emberölésben mondta ki bűnösnek, egyben rendelkezett arról, hogy leghamarabb büntetése kétharmad részének letöltése után kerülhet szabadlábra. A fellebbezések okán az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

kenyszermunkara-elhurcolt-fiatalok-kiallitas400-1478286632.jpg

Pécs, 2016. november 5. - A Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyarországi fiataloknak emléket állító kiállítás nyílt meg pénteken a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) néprajzi osztályán.

nadasdi-tuzoltok1-1376574689.jpgA Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület - a Nádasdi Napok 2013. évi rendezvénysorozathoz kapcsolódóan - első alkalommal rendezi meg a Mecseknádasdi Tűzoltó Napot és Nemzetközi Találkozót, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt.

bajnai.jpgA Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület vendégeként, Bajnai Gordon, az Együtt 2014 Választói Mozgalom társalapítója 2013. február 28-án, csütörtökön sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot tart Pécsett