Tisztítják a fővezetéket, többfelé lehet vízzavarosodás

2015. június 5., péntek 06:05

Pécs, 2015. június 5. - Annak érdekében, hogy otthonunkban az év minden napján nyugodtan vehessük igénybe az ivóvíz-szolgáltatást, a Tettye Forrásház időről időre hálózatmosást végez a város vízellátása szempontjából kiemelten fontos vezetékeken. Egy speciálisan kiképzett szivacslövedéket, habdugattyút küldenek végig az adott vezetékszakaszokon, ami a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról.

A tortyogói fővezeték tisztítási programja négy éve indult, a kutaktól a belvárosig ivóvizet szállító fővezeték 8600 métere esett át eddig a környezetbarát eljáráson. Az idénre  ütemezett tisztítás június 8-án kezdődik, ezúttal 7500 méteren halad át a szivacslövedék.

 

A július közepéig tartó munkálatok során átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécsett: Patacs, Szentmiklós, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros területén. Vízzavarosodások főként a munkálatok első napjaiban várhatók, de rövid időn belül visszaáll a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség.

hirdetés

 

A víz zavarosodását a vezeték felületén keletkezett lerakódások felkavarodása okozza, amely az egészségre nem ártalmas, és a víz ülepítésével megszüntethető (nincs más teendő, mint rövid ideig folyatni a vizet, amíg kitisztul).

 

A szolgáltató köszöni a pécsiek megértését, türelmét, és azt javasolja, hogy a fenti időszakban fordítsunk fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeinkre. A mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzük a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észleljük, kerüljük a használatát!

 

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

 

halozatmosas-2015-06-1433449981.jpg

Kapcsolódó cikkek

aszpik-termeloi-piac400-1403713516.jpgPécs-Baranya, 2014. június 26. - A helyi termék egyszerre jelent valódi ízeket, tradíciókat, megbecsülést és tiszteletet, kreativitást, jóízű beszélgetéseket és nem ritkán különleges barátságokat is. A helyi termékeket keresőknek jó hír, hogy Baranyában egyre több termelői piac várja őket.

Megújult árukészlettel ismét garázsvásárt rendez Rácvárosi úti telephelyén a pécsi Szemem Fénye Alapítvány. A vásár napján, augusztus 9-én körbejár kisteherautójuk is a városban, tehát várják azok jelentkezését, akik adományt ajánlanának fel számunkra.

peer-gynt-pecs400-1464714687.jpg

Pécs, 2016. június 1. - Az önkormányzat és partnerei - TÁMASZ Alapítvány Pécs, Fonavita NKft., Nevelők Háza Egyesület, Oslo és Akershus Alkalmazott Tudományok Egyeteme - az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával a Lánc u. - Ady E. u. - Hársfa u. - Engel J. u. - Zsolnay V. u. által közrefogott városrészben kísérleti fejlesztési modellprogramot hajt végre a következő egy évben.