Textíliákkal készülődtek a karácsonyra

2016. december 15., csütörtök 06:05

tapintasos-tapasztalatszerzes-jatekos-korulmenyek-kozott400-1481778145.jpg

Pécs, 2016. december 15. - Játékos formában készülődtek a gyerekek a karácsonyra a Rovitex pécsi üzemében, ahol nem csupán kakaóval és kaláccsal várták a résztvevőket, hanem a korai fejlesztést is segítő programokkal.

A Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal együttműködve a taktikus-haptikus tapasztalatszerzést kézműves foglalkozáson keresztül sajátíthatták el a gyerekek. Az esemény elsődleges eszközeit a Rovitex speciális és változatos textíliái nyújtották.

 

A korai fejlesztés egyre nagyobb jelentőséggel bír a gyermekgondozásban, melyhez az eszközök egyre szélesedő palettája áll a szakemberek rendelkezésére. A Rovitex Hungária Kft. különleges textil kínálata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ingerlés-tapintásos tapasztalatszerzés szórakoztató körülmények között, kézművesfoglalkozás formájában is elérhetővé váljon a gyermekek számára.

hirdetés

 

Napjainkban egyre több szülő észleli, hogy gyermeke nem olyan ütemben fejlődik akár fizikailag, akár szellemileg, mint a kicsik többsége. Ez a fejlődési különbség azonban ma már odafigyeléssel és törődéssel kezelhető probléma. A kicsik korai fejlesztésére számos technika és eszköz áll rendelkezésre, egyéni és csoportos formában is. A szülők és az oktatók legnagyobb feladata, hogy ez a törődés állandó és folyamatos legyen.

 

A Rovitex Hungária Kft. Magyarország piacvezető függönygyártó és -nagykereskedelmi vállalkozása számára különösen fontos a társadalmi felelősségvállalás

 

- Baranya megyei vállalatként örömünkre szolgál, ha támogatást nyújthatunk a helyi és regionális intézményeknek - mondta el Romeisz Norbert, a Rovitex ügyvezetője.

 

A keddi eseményen a kisgyermekek és kísérők is kikapcsolódhattak picit a Rovitex pécsi üzemében, ahol a gyerekek a különböző tapintású textileket kézzel való tapintással és talpon keresztül ismerhettek fel, így összpontosítva az ingerfelvételre.

 

nem-csak-kezzel-lehet-tanulni600-1481778113.jpg

 

- Örömmel fogadtuk a kezdeményezést, hiszen a Rovitex által biztosított textilekkel a gyermekek fejlesztésére új lehetőség nyílt előttünk - számolt be a Pedagógiai Szakszolgálat egyik résztvevője.

 

Az alkalomra a Rovitex egy különleges szőnyeget gyártott különböző anyagokból, melyet a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat magával vihetett, hogy a gyakorlatot az intézményen belül is tudják folytatni. Emellett a vállalat 50 párnahuzatot készített a kicsik számára, melyek közül a legszimpatikusabbakat a saját kezükkel tudtak kitömni. A vállalat a támogatásért elismerésben részesült az „Ők is a mi gyermekeink” Alapítványtól.

 

- Remek érzés volt látni a gyermekek szemében a csillogást. Ahogy a különböző anyagokat tapintották, az érzelmek egész tárháza futott át az arcukon - természetesen a puha textilek voltak a legnyerőbbek. A karácsony közeledtével mindenkit magával ragad a meghitt hangulat, de különösen jó érzés tudni, hogy a szőnyeget a későbbiekben még számos kisgyermek fejlesztésére fel tudják használni - összegezte tapasztalatait Romeisz Norbert.

 

Forrás: Rovitex

Kapcsolódó cikkek

ir-nagykovet400-1400341224.jpgPécs, 2014. május 19. - Két napot töltött Pécsen Kevin Dowling, Írország budapesti nagykövete a hónap elején. A delegáció a város és az egyetem vezetőivel is találkozott - tájékoztatta portálunkat a Városháza nemzetközi referense.

Pécs, 2014. február 18. - Új, kapszulás mosószert fejleszt és gépsort vásárol a gyártásához a főként kozmetikai és háztartási vegyipari termékeket előállító görcsönyi CFA-Hungária Kft.

visitpecs1-400-1426766825.jpgPécs, 2015. március 20. - A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és az Irány Pécs Kft. együttműködésének köszönhetően az Értékes Pécs projekt keretében került fejlesztésre, tartalombővítésre a Visit Pécs mobilalkalmazás.