Textíliákkal készülődtek a karácsonyra

2016. december 15., csütörtök 06:05

tapintasos-tapasztalatszerzes-jatekos-korulmenyek-kozott400-1481778145.jpg

Pécs, 2016. december 15. - Játékos formában készülődtek a gyerekek a karácsonyra a Rovitex pécsi üzemében, ahol nem csupán kakaóval és kaláccsal várták a résztvevőket, hanem a korai fejlesztést is segítő programokkal.

A Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálattal együttműködve a taktikus-haptikus tapasztalatszerzést kézműves foglalkozáson keresztül sajátíthatták el a gyerekek. Az esemény elsődleges eszközeit a Rovitex speciális és változatos textíliái nyújtották.

 

A korai fejlesztés egyre nagyobb jelentőséggel bír a gyermekgondozásban, melyhez az eszközök egyre szélesedő palettája áll a szakemberek rendelkezésére. A Rovitex Hungária Kft. különleges textil kínálata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ingerlés-tapintásos tapasztalatszerzés szórakoztató körülmények között, kézművesfoglalkozás formájában is elérhetővé váljon a gyermekek számára.

hirdetés

 

Napjainkban egyre több szülő észleli, hogy gyermeke nem olyan ütemben fejlődik akár fizikailag, akár szellemileg, mint a kicsik többsége. Ez a fejlődési különbség azonban ma már odafigyeléssel és törődéssel kezelhető probléma. A kicsik korai fejlesztésére számos technika és eszköz áll rendelkezésre, egyéni és csoportos formában is. A szülők és az oktatók legnagyobb feladata, hogy ez a törődés állandó és folyamatos legyen.

 

A Rovitex Hungária Kft. Magyarország piacvezető függönygyártó és -nagykereskedelmi vállalkozása számára különösen fontos a társadalmi felelősségvállalás

 

- Baranya megyei vállalatként örömünkre szolgál, ha támogatást nyújthatunk a helyi és regionális intézményeknek - mondta el Romeisz Norbert, a Rovitex ügyvezetője.

 

A keddi eseményen a kisgyermekek és kísérők is kikapcsolódhattak picit a Rovitex pécsi üzemében, ahol a gyerekek a különböző tapintású textileket kézzel való tapintással és talpon keresztül ismerhettek fel, így összpontosítva az ingerfelvételre.

 

nem-csak-kezzel-lehet-tanulni600-1481778113.jpg

 

- Örömmel fogadtuk a kezdeményezést, hiszen a Rovitex által biztosított textilekkel a gyermekek fejlesztésére új lehetőség nyílt előttünk - számolt be a Pedagógiai Szakszolgálat egyik résztvevője.

 

Az alkalomra a Rovitex egy különleges szőnyeget gyártott különböző anyagokból, melyet a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat magával vihetett, hogy a gyakorlatot az intézményen belül is tudják folytatni. Emellett a vállalat 50 párnahuzatot készített a kicsik számára, melyek közül a legszimpatikusabbakat a saját kezükkel tudtak kitömni. A vállalat a támogatásért elismerésben részesült az „Ők is a mi gyermekeink” Alapítványtól.

 

- Remek érzés volt látni a gyermekek szemében a csillogást. Ahogy a különböző anyagokat tapintották, az érzelmek egész tárháza futott át az arcukon - természetesen a puha textilek voltak a legnyerőbbek. A karácsony közeledtével mindenkit magával ragad a meghitt hangulat, de különösen jó érzés tudni, hogy a szőnyeget a későbbiekben még számos kisgyermek fejlesztésére fel tudják használni - összegezte tapasztalatait Romeisz Norbert.

 

Forrás: Rovitex

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. február 17. - Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt Keczer Lászlót, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatóját a pécsi buszeladási ügyben a megismételt eljárásban kedden, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék.

boldog-2017-evet400-1483231502.jpg

Pécs, 2017. január 1. - Az olvasóitól 2016-ban kapott figyelmet megköszönve, arra 2017-ben is számítva kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt a PécsiPlusz.hu szerkesztősége.

Pécs, 2015. január 14. - Az ivóvízhálózat karbantartása miatt január 15-én, csütörtökön 8.00 és 12.00 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés várható Pécsen, az Esze Tamás, Janus Pannonius, Mária, Bástya utcák és az Ágoston tér, Alsóhavi utca, Lánc utca, Rákóczi út, Kórház tér, Klimó György utca által határolt területen - tájékoztatta portálunkat a Tettye Forrásház.