Tettye: ünnepi tapasztalatok, munkalassító tél

2016. január 7., csütörtök 06:05

jegcsapok400-1452132224.jpg

Pécs, 2016. január 7. - Az ünnepek csőtöréseket és meghibásodásokat is hoztak, ennek ellenére nem volt fennakadás Pécs és a környékbeli települések ivóvízellátásában. A Tettye Forrásház munkatársai január első heteiben Kertvárosban rögzítik a vízmérők adatait, de a télies időjárási körülmények miatt lassabban haladnak.

A Tettye Forrásház Zrt. csapatai az év végén is dolgoztak a háttérben a víz-, a szennyvízhálózat és az ezeket villamos energiával ellátó rendszer működtetésén, biztosítva, hogy zavartalanul telhessenek az ünnepek. A diszpécserek éjjel-nappal rendelkezésre állva fogadták a hibabejelentéseket, a jelentkező problémákat pedig a szakemberek gyorsan elhárították.

 

Karácsony és január 3-a között 4 nagyobb csőtörés történt a pécsi vízhálózat fővezetékein, a legjelentősebb a Táncsics Mihály utcában, ahol tavasszal cserélik majd végleges aszfaltra az ideiglenesen helyreállított beton burkolatot. Emellett összesen 42 meghibásodáshoz riasztották a Tettye munkatársait: a szakemberek 26 vizes hibához, aknában jelentkező vízfolyáshoz vonultak ki, 6 szennyvízvezeték-dugulást hárítottak el, és 10 villamos hiba is történt az átemelőknél, gépházakban.

hirdetés

 

A vízfogyasztás terén folytatódott a megszokott trend: karácsonykor és újév idején rendre kevesebb ivóvíz fogy, mint máskor. 2016 első napján annyi szennyvíz keletkezett csak, mint egy aszályos nyári napon, az átlagos 23-25 ezer köbméternyi folyékony hulladék helyett alig 19 ezer köbméter érkezett a pécsi szennyvíztisztító-telepre, ez majdnem negatív éves rekord. Az adatok alapján január 2-a bizonyult a pécsiek legkevésbé aktív napjának - az átlagosnál több mint 20 százalékkal kevesebb, mindössze 18.900 köbméternyi ivóvíz fogyott a tározókból.

___

 

Egy-egy kitartó hózápor vagy a fagy következtében kialakuló jégpáncél a vízóra-leolvasók munkáját is hátráltathatja. A Tettye Forrásház Zrt. munkatársai ezekben a hetekben a pécsi Kertvárosban rögzítik a vízmérők adatait, de lassabban haladnak, ezért előfordulhat, hogy eltérnek a leolvasás (számlákban és a szolgáltató weboldalán közzétett) időpontjától.

 

A vízmérőaknák tisztántartása, a mérőkhöz való hozzáférés biztosítása – csakúgy, mint a fagy elleni védekezés a belső vízhálózaton – az ingatlantulajdonosok feladata és felelőssége. Ezért a szolgáltató kéri ügyfeleit, segítsék a leolvasó szakemberek munkáját: a leolvasás előtt gondoskodjanak a vízmérőaknát borító esetleges hó, jég eltakarításáról, a mérőhöz vezető út megtisztításáról.

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

fire-wallpaper-7-1372950703.jpg

Tűz ütött ki az évek óta üresen álló épületben ma délután, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Budapest-Pécs, 2015. június 8. - Tudásmegosztás terén működnek együtt az állami iskolák: a pályázaton kiválasztott Mentoráló intézmények saját, mintaértékű pedagógiai módszereiket osztják meg a többi oktatási intézménnyel, segítve azok oktató-nevelő munkáját. Az ország több száz iskoláját bevonó programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a „Köznevelés az iskolában” projekt keretében indította el. Baranya megyében huszonegy intézmény módszertani modelljeit érhetik el az érdeklődő iskolák.

18-1354368995.jpgJúnius 23-án nyilvános eskütétellel avatják fel azokat, akiket Baranya polgári védelmi szervezeteibe osztottak be. A polgármesterek szerint a homokzsákcipeléshez nem kell egyenruha és eskütétel.