Tettye: kieső mellékmérősök, ünnepi moratórium

2015. december 18., péntek 06:05

Pécs, 2015. december 18. - Az év utolsó napján több mint kilencezer mellékvízmérő hitelessége jár le Pécsen. Az érintett ügyfelek többsége időben gondoskodott a mérője cseréjéről, csaknem ezerkétszázan azonban többszöri értesítés, figyelmeztetés ellenére sem intézkedtek törvényben előírt kötelezettségükről. Azokat a mellékvízmérőket, amikre egyéni számla készül, gazdájuknak nyolcévente cserélniük vagy újrahitelesíttetniük kell.

A renitens felhasználók szerződése egy friss jogszabály-módosítás következtében 2016-tól automatikusan megszűnik: a víziközmű-törvény végrehajtási rendeletének - december 2-án elfogadott, 10-én már életbe lépett - változása alapján a csere vagy a szakszerűségi vizsgálat elmulasztása a felhasználó mellékszolgáltatási szerződésének megszűnését vonja maga után.

 

Mindezzel nemcsak az adott ügyfél jár pórul, a következménye az egész lakóközösségnek fájhat. Attól függően ugyanis, hogy a társasház milyen elszámolási módban állapodott meg a szolgáltatóval, egy-egy lakó „kiesése” hatással lehet a számla rendezésére. Ily módon nem teljesülhetnek például a legkedvezőbb, csak mellékmérők szerinti számlázás feltételei, amely elszámolási formát több száz társasház igényelte idén.

hirdetés

 

Az évből két hét még rendelkezésre áll, vagyis ha december 31-ig az érintett ügyfelek írásban kérik a Tettye Forrásháztól a lejárt mérő cseréjét - vagy ha nem a szolgáltatóval végeztették a szerelést, akkor a mérő szakszerűségi vizsgálatát -, szerződésük továbbra is érvényben marad.

___

 

A Tettye Forrásház Zrt. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is felfüggeszti az esedékes korlátozásokat a közelgő ünnepek idejére, a szolgáltató ezzel igyekszik megkönnyíteni ezt a kritikus időszakot a nehéz helyzetben lévő ügyfelei számára.

 

A jogszabályok alapján azoknál a felhasználóknál, akik többszöri felszólítás ellenére sem rendezik díjhátralékukat, korlátozhatják a vízszolgáltatást - a társaság szakemberei idén több mint 2000 helyet kerestek fel ezzel a céllal. Három hétig azonban felfüggesztik ezt a tevékenységet, hogy a nehéz helyzetbe került ügyfelek számára is zavartalanul telhessen a karácsony és a szilveszter.

 

Az önkéntes moratórium 2015. december 15-től 2016. január 4-ig tart.

 

Forrás: Tettye Forrásház

Kapcsolódó cikkek

trauma1-400-1385187998.jpgA Kárpát-medencéből a Szovjetunióba hurcolt magyar és német nemzetiségű kényszermunkások történetét bemutató kiállítás nyílt tegnap a pécsi Nádor Galériában. A Trauma című interaktív tárlat tablók, fotók, hanganyagok, videók, korabeli használati tárgyak, túlélőkkel folytatott beszélgetések révén érzékelteti a „malenkij robot” résztvevőinek szenvedéseit és kiszolgáltatottságát.

szaszvari-var400-1465963041.jpg

Szászvár, 2016. június 15. - Ünnepélyes keretek között adták át a felújított a szászvári várkastélyt, amely Magyarországon egyedülálló középkori műemlékegyüttes. Az Európai Unió támogatásából és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. saját forrásából elkészült középkori vár nemcsak a település turisztikai vonzerejét növelheti, hanem az egész régióét is. A fejlesztés több mint 600 millió forintból valósult meg.

1944-2014-400-1404475957.jpgPécs, 2014. július 4. - Hetven éve annak, hogy a pécsi és a környékbeli zsidóságot elhurcolták, és többségüket elpusztították. A Pécsi Zsidó Hitközség 2014. július 4-én, 5-én és 6-án tarja a mártírok emlékét felidéző rendezvényeit.