Tettye Forrásház: megszerezték a továbbműködési engedélyt

2013. november 10., vasárnap 11:00

tf350-1384040187.jpgAz új szabályozások szerint a jövőben kizárólag olyan cégek láthatják el a víz- és csatornaszolgáltatást, amelyek megfelelnek a törvény szabta szigorú minőségi és mennyiségi előírásoknak. A többlépcsős minősítés első mérföldköveként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal októberben 14, november 8-án pedig újabb 15 társaságnak - köztük a Tettye Forrásház Zrt.-nek - adta ki a továbbműködéshez szükséges engedélyt.

Az országban eddig működő közel 400 vízszolgáltató közül csak 84 cég nyújtotta be működési engedélykérelmét a megadott határidőig az energiahivatalhoz, amely az év végig dönt róla, mely társaságok felelnek meg a komplex előírásoknak. A minősítési folyamat végén várhatóan legfeljebb 30-40 víziközmű-szolgáltató marad az ágazatban.

hirdetés

 

A régióban eddig a Dunántúli Regionális Vízmű, a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. és a Tettye Forrásház Zrt. kapta meg a továbbműködéshez szükséges határozatot.

 

A pécsi központú szolgáltató vezérigazgatója november 8-án délelőtt ünnepélyes keretek közt vette át a cég működési engedélyét az energiahivatal székházában. Sándor Zsolt elmondta, a sikeres elbírálás annak megerősítése, hogy a Tettye Forrásház Zrt. a jogszabályokban foglalt feltételeknek megfelelően, felkészült szakemberekkel, hatékonyan működik és felelősséggel kezeli a rá bízott nemzeti vagyont. Így a pécsiek továbbra is biztonságban tudhatják a szolgáltatást.

 

A társaság jelenleg Pécsett és tizenöt környező településen szolgálja a lakosságot, több mint 170 ezer ügyfél ellátását biztosítva.

 

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Szekszárd, 2013. szeptember 23. - Kisebb arányban részesedik a három dél-dunántúli megye 2014 és 2020 között a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei keretéből, mint 2007-2013 között a regionális operatív programok forrásaiból - derül ki a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnek a Tolna Megyei Közgyűlés számára készített tájékoztatójából.

Pécs, 2016. január 12. - Mától feloldják a kedvezőtlen időjárás következtében kialakult balesetveszély miatt csütörtökön elrendelt látogatási tilalmat a pécsi parkerdőkben - közölte a területeket gondozó Biokom hétfőn az MTI-vel.

allatkert-nyitas1-400-1463813386.jpg

Pécs, 2016. május 21. - Átadták a látogatóknak pénteken az 1,8 milliárd forintos beruházással kialakított új pécsi állatkertet.