Tanulás és Szórakozás- A II. PR Akadémia beszámolója

2015. július 9., csütörtök 18:59

cikkhez-1436461297.jpg

Pécs, 2015. 07. 09. - Véget ért szerdán az idén másodjára megrendezett PR Akadémia, amelynek idén is a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara adott otthont.

A Magyar Public Relations Szövetség célja volt, hogy legyen egy rendezvény, ahol a szakma összejöhet, hogy színvonalas előadások mellett cseréljék ki tapasztalataikat és oszthassák meg tudásukat a fiatalabb generációkkal. A tavalyihoz hasonlóan, idén is közel 100-an élvezték a programot, nameg a várost, hiszen a vendégek első nap a Mecseken, a másodikon Pécsváradon töltöttek el egy hangulatos estét.

 

A megnyitót Dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE FEEK dékánja és Dr. Sós Péter János tartotta, aki a szakma konfliktusaival vezette fel a háromnapos előadássorozatot.

hirdetés

 

dscf0775-1436461510.JPG

Amellett, hogy a szakma elismertetése még mindig gyerekcipőben jár Magyarországon, a szakemberek új kihívásokkal is szembetalálják magukat: az Y és a Z generáció sajátosságai és az ezzel járó fordított szocializáció(vagyis amikor fiatal tanít felnőttet mondjuk eszközök használatára), ami teljesen új viszonyokat teremt. Jellemző még a valós és a virtuális világ összemosódása, az ott kialakuló új nyelv, valamint a média bulvárosodása. Persze ez csak néhány példa.

 

A három nap során az előadók beszéltek a PR-esek szerepéről mint céges, mint társadalmi konfliktusok kezelésében, esettanulmányok sorával gyakorlati példákat tártak fel, de szó volt a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról és persze a szakma jövőjéről is.

 

Barát Tamás a demokrácia megfelelő működésének fontosságát hangsúlyozta, ami nélkül nincs PR, a jövőt a proaktív gondolkodásban és az alulról szerveződő kezdeményezésekben látja.
A New York-ból skype-ról bejelentkező előadó azt is elmondta, hogyan látja a közelgő trendeket:
Megnő a vizuális tartalmak szerepe, az adattárolás sajátgépről a felhőkre tolódik át, valamint az oktatási tartalmak lesznek a menők.

 

Az előadások végén az első két napon kerekasztal-beszélgetéseken ízlelgették tovább a nap témáit a résztvevők, az utolsó napon pedig okleveleiket vehették át, a program zárásaként.

 

A Pécsi Tudományegyetem a jövőben is örömmel támogatja az akadémiát, a szervezők pedig azt remélik, a program megéri majd 25. évét, akár a PR Szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Vályogházakat építenek közfoglalkoztatottak a Vajszlóhoz közeli Gilvánfán, az év végére elkészülő 8 épület mintegy 69 millió forintba kerül.

Megújult kiállítótérrel és új gyermekfoglalkozásokkal, időszakos kiállítással várja a látogatókat a pécsi Természettudományi Múzeum - tájékoztatták az MTI-t a létesítmény fenntartói.

idokapszula-bazilika400-1401421681.jpgPécs, 2014. május 29. - Az év végére befejeződnek a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő belvárosi épületek uniós forrásból finanszírozott másfél milliárd forintos felújítási munkálatai - jelentették be szerdán a baranyai megyeszékhelyen.