Szúrós szagot éreztek, hetvenen hagyták el a házat - FRISSÍTVE

2013. október 21., hétfő 22:15

Este nyolc órakor riasztották a tűzoltókat a pécsi Páfrány utcába, ahol egy társasházi lakásban szúrós, kellemetlen szagot éreztek a lakók.

Jelenleg is a helyszínen volt két gépjárműfecskendő, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor. A tűzoltók minden lakót felszólítottak a lakások elhagyására. A mobil labor folyamatos méréseket végez a helyszínen, de egyenlőre nincs pontos információ a levegőben lévő szúrós szagú anyagról - tájékoztatta 20:37-kor a PécsiPlusz.hu-t Kasza Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

hirdetés

 

A társasházban harminchat lakás van, ahonnan összesen hetven lakónak kellett elhagynia az otthonát. A katasztrófavédelem gondoskodik a kimenekített személyek átmeneti elhelyezéséről.

 

22:09-kor tájékoztatta portálunkat Kasza Anett, hogy este tíz órakor mindenki visszatérhetett a Páfrány utcai társasházba. A korszerű gázdetektorokkal felszerelt katasztrófavédelmi mobil labor sem tudott veszélyes anyagot kimutatni a helyszínen, ezért minden érintettet visszaengedtek a lakásokba. A lakók figyelmét azonban felhívták arra, hogy éjszaka gondoskodjanak a társasházi folyosók szellőztetéséről.

Kapcsolódó cikkek

lobbiparti-harkany-400-1379908564.jpgHázi levendula- és bodzaszörpös gyógyvízzel, koktélokkal, friss pogácsával és az egészség jegyében grillezett húsokkal, ízletes salátákkal lépett újra színpadra Harkányfürdő a dél-dunántúli zártkörű vállalkozói lobbipartin.

gyermekhospice-hosei-het2014-megnyito-mti-soki-tamas400-1402850146.jpgPécs, 2014. június 15. - A pécsi Szemem Fénye Alapítvány is csatlakozott a nemzetközi Gyermekhospice Hősei Hét elnevezésű rendezvényhez, így június 13. és 20. között különböző programokkal hívják fel a figyelmet a gyermekhospice jelentőségére.

Jövő héten sajtóközleményben ad tájékoztatást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosa a vállalattal kapcsolatos, pénteken megjelent sajtóhírekkel kapcsolatban - közölte a gyár többségi tulajdonosa az MTI-vel.